Thailand - Koh Lipe

da ska vi se..

efter ett par harda dagar pa Phi Phi har vi nu kommit till Koh Lipe for lite rehab... har sovit som stockar hela natterna och halva dagarna.. kan tro att de va valbehovligt!! vi bor pa samma stalle som Lotti o jag gjorde for 2 ar sedan och det ar helt okej! sanden ar som potatismjol och havet ar hur klart som hellst = paradiset:)
lar nog stanna har dom sista dagarna vi har i thailand for pa fredag aker vi vidare mot Malaysia och nya upplevelser..

en lite mindre trevlig upplevelse fick jag nar ja vaknade i torsdags morse.. satt o snackade med ett par pa stranden typ halva natten innan och visst kande jag att de fanns lite mygg.. men jag hade inte raknat med att ha si sadar typ 213 (!!!!) myggbett pa benen efter de... o ska jag namna att dom kliade.. som SATAN!!!!! o inte blir det battre av att ja ar hyfsat allergist mot myggbett reda innan... sa efter 1 1/2 dag sa trottnade Sofia pa mitt gnall o kliande sa da gick vi till ett apotek.. dom trodde mig knapt nar ja sa att de va myggbett.. dom trodde typ att ja skadat mig pa koraller i havet eller natt, de sag inte fint ut!! men ja gick nagra tabletter o jag har dromt skit skumma drommar varje natt efter de sa natt kul at de nog i dom:)


puss o kram / Linda

(o bara for att ja skrivit o forklarat om bette sa ser de inte sa illa ut pa bilden.. MEN DET VA ILLA!!!)


Sofia  linda  lindas myggbett 



Thailand - Phi Phi

Tjenamors!

I mandags kom vi fram till Phi Phi. Akte pa morgonen fran Ao Nang. Kvallen innan gick vi lite "pa stan" i Ao Nang och Linda kopte en ny ryggsack. Hon lyckades pruta ner den till 1200 bath (typ 300 sek), och den ar stor! Iaf, nar hon skulle flytta over alla grejer fran den gamla vaskan upptacker vi att forexkuvertet med malaysiska och indonesiska pengar ar tomt, det var bara kvitton kvar! Sa javla trkigt, det var ungefar 2000 kr! Samma kvall borjade min mage krangla och usch, visste inte om jag skulle krakas eller skita... USCH! Sa sista kvallen i Ao Nang var inte nat vidare rolig alltsa.
Men i alla fall, vi akte till Phi Phi pa morgonen dagen efter, typ 1,5 h med bat fran Ao Nang. Nar vi kom fram var det sjukt varmt och SJUKT mycket folk. Vi hittade till slut i alla fall ett boende for 700 bath per natt, helt ok for att vara har, allting ar ratt mycket dyrare har for det ar sa mycket turister! Sa gick vi och checkade laget nere vid stranden och sa, sen gick vi tillbaka till vart rum och vilade. Pa kvallen kakade vi pizza och planen var att vi skulle ta det lugnt pga min mage och sadar. MEN, sen ville Linda visa mig Rolling Stones bar dar det varje kvall ar ett Thailandskt rockcoverband som spelar. Och nar man satt dar var vi ju nastan tvungna att ta nat att dricka. SA, vi bestallde varsin Chang, och en till och en till och ja. Sen slutade det med att vi gick ner till stranden som ar som ett enda stort disco! TRaffade en kille fran Australien som hette Steven som bjod pa dricka. Han var jattetrevlig! Och vips sa var klockan fyra pa morgonen...

Igar gick vi till Rolling Stones bar igen och forfestade lite, sen gick vi till en 7 Eleven butik och kopte ett par Smirnoff Ice var :) Efter det traskade vi ner till stranden igen och dansade som det inte fanns nagon morgodag! Det ar sant SJUKT os. Nastan varre an nar jag var i Ayia Napa! Haha. Vi traffade tre killar fran Australien igar ocksa. Ross, Will och DaveDaveDaveDave (internskamt). De var supertrevliga och roliga! Verkar som att de flesta australiensare ar trevliga, och snygga! Plotsligt var klockan 4-5 pa morgonen igen och festen var slut. Idag sov vi till 15.45. Ingen kommentar.

Hur som helst sa ar det hur bra som helst har! Hade knappt nagra forvantingar pa Phi Phi och det visade sig bara vara positivt! Sa nu har vi tva kvallar kvar har, sen ar planen att dra vidare ner mot Koh Mak och Koh Lipe, sen ar det inte sa lang tid kvar i Thailand, tyvarr. Vi far inte vara mer an en manad, eftersom vi inte har nagot visum. Sa vi raknar med att aka bat fran Koh Lipe in till Malaysia. For er som inte vet hur varan rutt ser ut sa skriver jag den har:
Kopenhamn-Helsinfors-Bangkok
Singapore-Bali
Bali-Perth
Perth-Melbourne
Brisbane-Fiji
Fiji-Hawaii
Hawaii-Los Angeles
New York-Berlin-Kopenhamn

Ser verkligen fram emot det har, och jag trivs sa bra med min ryggsack och Linda :) Life is really good!
Puss och kram / Sofia

Thailand - Ao Nang

Efter en natt i Krabi sa flyttade vi vidare till Ao Nang, narmre sol o bad:)
bor pa ett litet hostel, ett rum och delad toa for 500 bath (rena ranet om man jamfor med Koh Chang)
Det ar valdigt mycket svenskar har och forsta dagen sa motte vi en kompis, da ar varledn bra liten! annars tycker vi att det ar lite trist med alla charter svenskar och att forsaljarna slanger ur sig svenska komentarer nar man gar forbi te.x.. tjenare kompis.. wackra flicka, ska du kopa klanning?.. lyckade ju till o me pruta pa svenska en kvall..

igar besokte vi iaf paradiset, Poda island... fin strand och djupt o svalkande vatten och inte riktligt lika mycket folk (aven om det okat  men typ 100% sen jag, linda, vad dar for 4 ar sen)
om man ska prata om vadert sa har de varlt blandat.. sol o fint pa dagarna och os (o da menar vi varkligen OS) regnat pa kvallarna sa vi har varit nara pa o drunkna ett flertal gnager.. men de far man val ta:)

tankte iallafall lagga upp ett litet litet bildkollage fran resan so far.. sa varsagoda!!


Kohsan road  sofia i sin puppa  fish spa    elefant trekking pa Koh Chang        Koh Chang 

Thailand - Krabi

Yo!

Vi lamnade Koh Chang med lite blandade kanslor. Sjalvklart vill man ju se mer av landet, men vi trivdes sa sjukt bra pa Koh Chang! Sista kvallen traffade vi tva killar fran Boras pa Ting Tong bar. Satte oss dar efter samsta maten nagonsin! Skulle ata pasta carbonara och det blev bara helt fail! Har aldrig varit mer besviken. Forst av allt sa vantade vi pa maten i over en timme, for de hade GLOMT att saga till i koket... Sen hade de bara penne istallet for spaghetti. Nar vi senare fick in maten var loken och baconen brand, sa allting smaka brant, knappt nan gradde i och fruktansvart ackligt! Snacka om att vi var forbannade!!! Efterat tankte vi att vi skulle unna oss med ata en god efterratt istallet. Sa vi gick till ett dansk-thai stalle och skulle bestalla banasplit. SA VAR BANANERNA SLUT!!!!! Var verkligen inte var kvall. Vi gick darifran och till ett minimarket och kopte oss lite kulglass istallet, sen satte vi oss pa trottoaren och tjurade!
Hur som haver, sa gick vi till Ting Tong och trostade oss med chang (thailandsk ol), och dar traffade vi Joakim och Markus. Riktigt trevliga grabbar alltsa! De skulle resa runt i Asien nagra manader och hade ocksa precis kommit till Thailand. Sen fick de se hur vi bodde, eftersom vi var sa stolta over hur billigt det var. Men efter att de hade hort om rattincidenten var de inte lika imponerade, haha! Blev typ tre timmar somn den natten, eftersom vi skulle aka tidigt fran Koh Chang dagen efter.

Har varit den varsta och langsta resan hittills... Vi borjade igar morse (17/1) kl. 9.00 fran Koh Chang. Redan vid piren borjade problemen, dar det vcar nagot fel pa var biljett som gjorde att vi missade farjan. Tur att det gick en till en halvtimma senare, sa vi skulle hinna med bussen till Bangkok. Val framme pa fastlandet igen sa fick vi vanta ytterliggare en timma pa bussen. Sen tog sjalva bussresan typ 6 timmar. Planen var ju att ta bussen tillbaka till Bangkok och darifran ta en nattbuss till Krabi, men den skulle avga kl. 18 sa vi var inte sakra om det varken fanns plats eller om vi hann med den. I alla fall, framme i Bangkok sprang vi till en resebyra (klockan var da 17.50), och fragade om det fanns nan plats kvcar pa nattbussen till Krabi. Och sadan tur vi hade! Det fanns tva platser till oss! Kort darefter fick vi ga till det stallet dar bussen skulle ga ifran. Och dar vantade vi. Och vantade... och vantade! Den var tre timmar forsenad. Plotsligt nar vi star dar och vantar ser Linda att det star fel pa biljetten. Det star att vi ska aka till Koh Phangan, men vi ska ju till Krabi. JAHA, da gar hon och fragar om det gar att andra, och som tur val var gjorde det! Fick da alltsa betala 400 baht mer an vad vi egentligen skulle. JAVLA SKIT! Fanns ingen chans att fa tillbaka pengarna heller...
Efter att antligen ha kommit pa bussen efter som har lagat det allra sista (!), typ sadar 4 timmar senare an planerat lyckas vi somna nagra timmar. Sen i morse kl. 8 typ, efter ca 10 timmars bussresande kommer nan thai in och skriker: WAKE UP, GET OUT OF THE BUS! HURRY HURRY! COME ON COME ON! HURRY!
Vi blir forstas ganska radda och far rafsa upp alla saker snabbt och springa ut. Vet inte varfor de ville skynda pa, fattar fortfarande ingenting. De ar val ett stressat folk antar jag... I alla fall, vi som skulle aka till Krabi skulle egentligen kommit med en buss kl. 07, men den hade vi forstas missat! Sa vi fick vanta YTTERLIGARE tre timmar pa nat cafe. Sista bussresan tog tre timmar och var hemsk. Trotta, hungriga, varmt och ackligt, plus daligt med platser. USCH! Men nu ar vi i alla fall har. Nagongang kanske man ska ha lite motgangar?

Imorgon ska vi se om vi kan flytta oss till Ao Nang, dar stranden finns. Vi langtar efter slappe efter det har hemska dygnet! Ska snart forsoka lagga upp lite bilder ocksa, sa ni far se hur vi har det!
Kram! / Sofia


Thailand - Koh Chang del 2

Tjena mittbena!

Vi har precis bytt boende med den hollandska damen, eller ja tva dagar sen. Nu betalar vi 250 baht per natt ist'llet for 600, ratt gott!
I alla fall, nar vi skulle installera oss i nya lyan, skulle Linda ga pa toa och jag satt i sangen. Plotsligt hor jag ett ljud i sangen och vander mig om och far till min fasa se en STOR RATTA som springer ut genom ett hal i vaggen. BLEV VERKLIGEN LIVRADD! Ni som kanner mig innan vet att jag inte ar nat vidare fan av rattor eller faglar. OPch den har var STOR! Borjade typ lipa och skramde samtidigt upp Linda, som nu ocksa hade sett en stor groda sittandes pa vaggen pa toaletten och en liten bebis-kackerlacka som hoppade runt pa golvet (MIkka, du hade dott!!!). Jag gick och sa till i receptionen men hon bara skrattade at oss. Hon hjalpte oss i alla fall med att satta upp ett myggnat som ar fastsatt i sangen, sa ingen kommer at oss dar i alla fall! Men nu har vi klarat av tva natter i djurparken!

Igar var vi pa elefant trekking. Det var helt awesome! Forst var jag lite radd nar vi skulle hoppa upp pa elefantryggen (ar ingen vidare djurvan som ni kasnke marker), men sen var det bara haftigt! Forst fick vi folja med pa en tur i djungeln med en liten thai som satt framme vid oronen pa elefanten, och jag kom osokt att tanka pa Mowgli i djungelboken. Efter nan timme kom vi fram til en flod och nu skulle vi fa bada med elefanterna! Sa dar hoppade vi aterigen upp pa ryggen pa Pang (elefanten), och Mowgli foljde med oss ut i vattnet. Sen sa han till Pang att dyka, sa det gjorde han med oss pa! Det var SA HAFTIGT! Aven om det var i elefantbajsvatten, sa var det sa vart det!
Sen gick vi tillbaka och dar fick vi mata dom med ananas! :)


Nu ska vi ata lite och sen blire bingen. Imorgon vantar nog troligtvis sol och bad!
Hoppas ni har det bra, for det har vi ;)
Sofia

Thailand - Koh Chang

Efter 8 timmar med buss, bat och "taxi" kom vi fram till Koh Chang...

hade forst lite problem att hitta boende och med alldeles for mycket packning och sjukt varm och fuktig luft blir man ratt latt less! men tillslut hittade vi en liten bungalow precis vid vattnet som fick bli vart hem.. egentligen va de lite for dyrt for var smak (600B) men de fick ga.. vi orkade helt enkelt inte lita mer.. 
forsta kvallen hangde vi pa ett stalle nere vid havet och at nudelsoppa i somnen, vi va sa trotta efter allt akande sa de blev en tidig kvall for oss.. o nar vi skulle sova sa markte vi att vi visst hade en granne (lotti du kommer kanna igen dej:) en valdigt hogljud gecko odla, lat som han msta vett minnst 3 meter lang men vi kunde inte hitta den.. sa med gamna mellanrum vaknade man av ett kooooooooooooooorrrrrrrr geeeeccckko geeeccckkoo, valdigt irritreande!!

igar slappade vi pa stranden hela hela dagen, skont o varmt.. har svart att tanka att de ar snoblask hemma!
sen nar vi kom hem sa satt det en liten dam vid var stuga och tittade ut mot havet.. hon va hollandska och tyckte sa mycket om vart boende. vi sa da att vi tankte leta efter nagot billigare dagen efter och att hon da kunde ta varan stuga, men hon trodde inte hon hade rad.. pa kvallen hittade vi att skont stalle som vi at pa och tog nagra ol, de satt fint ska ni veta!! mycket markligt att man kan gilla ol har nar man hatar ol hemma!!

idag har vi ocksa hangt pa stranden hela dagen.. sofia hittade ett bog gang som hon hade koll pa och fnissade at mest hela tiden! sen motte vi upp med den hollandska damen och hon bjod pa ol. hon ar 69 ar gamman och reser sjalv! modigt tycker vi!

imon ska vi pa elefant-trekking!

tjolahopp i djungeln:)

/ Linda


ps. anne, vi ar utrustade bade med epilator och och rakhyvel sa nogon ordning ska vi nog fa pa de dar buskagen:)


Thailand - Bangkok, so far so good!

Hej allihopa everybody!

Da var vi antligen har. Efter 26 timmars resande kom vi fram till Bangkok lokiga och ackliga. Vi bor pa Khaosan road, troligtvis det lyxigaste boendet pa hela resan. 112 sek per person och natt, da har vi bade varmvatten och pool pa taket!
Hittills har vi utforskat staden med hjalp av taxi, bat och skytrain. Igar var vi pa Chatuchak weekend market (Dadesjo slang dig i vaggen!), har aldrig skadat dess like! Efter det kollade vi in de lite finare kvarteren och deras kopcenter. Typ 7 vaningar hogt och ja javligt stort helt enkelt!
Pa kvallen gick vi ut pa Khoasan road som ar Backpacker kvarteret. Dar kunde vi kaka Pad thai och stoppa fotterna bland fiskar (Fish spa). Skummaste upplevelsen so far.

Idag skulle vi gatt och tittat pa Grand Palace och den stora liggande Buddhan, men vi var for lata och for snala. Sa vi tog en tur med bat och skytrain istallet - mycket billigare och battre! Sa nu har vi sett en hel del av staden.

Imorgon blir en lugn dag i form av sol och bad vid poolen pa taket och pa tisdag aker vi vidare mot Koh Chang!

Hare kanin, det har vi! Puss

Sofia och Linda


Dagen med stort D!

idag är det dax, den stora resan ska börja:)

håller som vanligt på med sista minuten packningen o har så klart onödigt mycket packning med... att man aldrig lär sig!

om ett par timmar så kommer sofia hit och hämtar mig o sen blir de en lång biltur ner till kastrup därifrån vi kommer flyga via helsingfors till bangkok som blir vårt första stopp..

vi ska försöka skriva flitigt i den här bloggen så ni därhemma också kan va me på ett hörn av vår resa:)

/Linda

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0