USA - Connecticut - Preston

Hej hej, hallå dagboken!

Tänkte fortsätta skriva lite om vår genomresa i USA. Senast vi uppdaterade var vi i Memphis, Tennessee och hade varit och hälsat på Elvis. Dagen efter åkte vi vidare mot Nashville. Det tog inte så lång tid med bussen, vilket var skönt. Vi hade bokat ett hostel i Nashville så vi visste var vi skulle ta vägen. Lite lyxigt faktiskt. Tänk vad mycket man uppskattar av det lilla när man lever det här livet, något som jag och Linda konstaterar ofta!
I alla fall så kom vi fram och gjorde inte alltför mycket mer den kvällen. Gick bara och käkade lite och sen orkade vi inte mycket mer. Dagen därpå gick (!) vi ner till stan och skulle kolla in lite. VAAAAARMT!!!! Linda hade slut på sina linser så vi frågade en random tjej som satt i nåt stånd ute på gatan (i samband med 4th of July) var vi kunde hitta det. Hon visste inte riktigt, men ringde genast sin syster, som använder linser, och frågade. Sen letade hon upp stället och erbjöd sig senare att SKJUTSA oss dit. Och det gjorde hon. Dessutom väntade hon på att Linda skulle få sina linser och sen skjutsade hon oss TILLBAKA ner till stan. Så himla fin! Man blir så glad av vänliga människor! För vi kan erkänna att vi inte har varit särskilt nöjd med servicen i det här landet... Det är många, speciellt i butiker och dylikt då vi har blivit riktiga illa bemötta. Något de flesta kan jobba på tycker vi (serviceskadad som vi är båda två, tack Kungsmadskolan!).
Den 4e juli firade vi först på Hostlet där det vankades BBQ, gutt! Sen gick vi faktiskt och sov några timmar, eftersom det var så bajsigt varmt... Senare på kvällen gjorde vi oss iordning, drack några bärs och åkte ner på stan och gick runt och kikade lite. Det var ungefär som Karl-Oskar dagarna i Växjö, fast lite mer. Vid 10-tiden var det fyrverkerier! Det var tydligen de största i hela södra USA. Men vi tyckte nästan det var lite för mycket... Haha! Fast det var väldigt fina fyrverkerier och en orkester spelade nationalsången och andra amerikanska låtar. Väldigt pampigt, men sjukt varmt. Kan nog inte riktigt beskriva hur varmt det egentligen var...
Tanken var att vi skulle stanna på hostlet i Nashville och ta nattbussen till Washington DC. Men så blev det inte riktigt, eftersom de snåla asen skulle ha 5 dollar per person för att vi skulle få hänga i allrummet medan vi väntade på hostlet. Herrejisses. Vi blev så upprörda att vi åkte till busstationen och tog en tidigare buss! Sen åkte vi och åkte och åkte. Tog rätt många timmar till DC, typ 20 tror jag... När vi väl kom fram tog vi en tunnelbana till hostlet och vi var helt förstörda. Väldigt lite sömn och magont. Vi fick inte checka in med en gång när vi kom så vi gick och la oss i varsin soffa och somnade som stockar. Sen när vi fick checka in gick vi upp och fortsatte sova. Var nog ganska behövligt... På kvällen åkte vi till en park där de hade gratiskonsert (vi gillar gratis). Dock hann vi bara se typ 2 låtar eftersom vi hade varit ganska sega, haha! Gjorde inte ett piss mer på kvällen. Helt utmattade, haha!
Dagen efter däremot var vi uppe tidigt! Vi ville försöka komma ut innan värmeböljan. Så vi började vid Vita Huset och efter det gick vi vidare mot World War 2 memorial, Lincoln Memorial, Washington Monument, Us Capitol m.m. Men det var så FRUKTANSVÄRT varmt så vi fick gå in och svalka oss på ett museum. Både Linda och jag for så illa så efter ca 4 timmar utomhus pallade vi inte trycket längre. Tänk dig att du sitter i en bastu och varje gång du andas gör det nästan lite ont och blir ännu varmare. Plus svetten som dryper från ställen du aldrig trodde du kunde svettas ifrån - precis SÅ var det att gå runt i DC den dagen. Fy bövelen alltså! Vi käkade lite lunch och sen drog vi tillbaka till hostlet och sov någras timmar. Helt slut alltså!!! På kvällen gick vi och köpte glass och jag köpte en klänning. Vi bad en liten stilla bön att det inte skulle bli lika varmt i New York.
Dagen efter åkte vi sista bussresan och denna gången mot New York City, OH YEAH! Resan dit gick bra, tog typ 4,5 timmar tror jag. Vi tog tunnelbanan till 59th och gick sedan till 63rd där vi hade bokat boende på YMCA. Kan berätta att Linda, som ibland har lite svårt för bokstäver och stavning m.m, trodde att det var WMCA. Lite kul, men mest ett internskämt. Sen gick vi en runda i Central Park, vi bodde jättenära där! Så fint så. Sen blev det en tidig kväll...
Dagen därpå var vi uppe tidigt för att hinna med såmycket som möjligt! Vi gick ut och åt frukost, bagel och kaffe, från en sån där liten vagn som står ut med gatorna. Lite häftigt! Sen köpte vi ett busspass då vi kunde åka typ 5 olika turer med en Hop On/Hop Off buss. Och vilken stad det är! Även om jag har varit där en gång tidigare så kändes det som om man uppskattade det så mycket mer denna gången. Vi åkte ett halvt varv i downtown och klev av vid Battery Park där vi kunde se Statue Of Liberty på håll. Sen hoppade vi på en sightseeing båt och fick se Manhattan, Brooklyn och Ellis Island från vattnet. Helt otroligt stad! vi var så glada hela dagen, plus att vädret var UNDERBART! Precis lagom när vi kom till NY hade värmeböljan lagt sig och det var riktigt, riktigt skönt. På eftermiddagen åkte vi upp i Empire State Building. Var så häftigt! Då hade vi hittills fått åka buss, båt och nu även se staden från ovan. Kan inte bli bättre! Resten av eftermiddagen gick vi runt och kollade lite vid Times Square och sådär. På kvällen åkte vi med på kvällsturen och fick se staden när den lystes upp i mörkret. Och vi åkte samma buss som en svensk kändis, nämligen Maria Lundqvist som bl.a har gjort "Sally". Hon var där med hennes 20 år yngre kille (som vi först trodde var hennes son, men när de senare började hångla förstod vi att så var inte läget...).
Dag 2 i NYC började med bagel och kaffe (mmmm) och sen tog vi bussturen Uptown. Stannade till vid Central Park och gick ett varv runt en sjö där. Ni som har sett "Sex And The City": Det är sjön som Charlotte springer runt när hon är ute och joggar. Väldigt fint! Sen åkte vi vidare ner downtown och hoppade av vid One World Trade Center. De håller på att bygga ett nytt och hade även ett museum om 9/11. Väldigt sorgligt. Vi gick sedan vidare till Ground Zero som de sedan förra året har gjort väldigt fint. De har skrivit alla namnen på de som omkom i attacken 2001 och i mitten som en stor pool med vattenfall där tornen brukade stå. Väldigt fin minnesplats!
Dag 3 och sista dagen checkade vi ut från hostlet och lämnade våra bagage där under dagen. Det första vi gjorde var att åka ner till stan och kolla in Carrie Bradshaw's trappa (en karaktär i "Sex and the city"). Coolt! Sen åkte vi vidare till SoHo och shoppade hela förmiddagen och eftermiddagen. Var VÄLDIGT trötta i fötterna efter allt gående. Vi åkte tillbaka till Hostlet på kvällen och hämtade våra bebisar och åkte sedan till Grand Central Station. Vi köpte en biljett till New Haven som vi senare åkte tåg till. Där mötte min storasyster Susanna upp oss! Jättekul att ses igen! :):):) Vi åkte hem till deras hus i Preston, hälsade på Chuck och somnade som klubbade sälar! Dagen efter träffade vi pojkarna, Will och Ben. De var förstås lite blyga först, men det släppte ganska fort. De har blivit så stora sen jag senast såg dom! Sen skulle Susanna åka och jobba på ett glasskafé så vi åkte och hälsade på henne och åt glass på kvällen. Myse!

Så skönt att ha slappedagar här efter vårt intensiva levene de senaste veckorna. Skönt att sova ut, inte behöva ställa klockan och gå runt och såsa. Jag tror vi förtjänar det! På tisdag, den 17 juli, kommer vår lillasyster Rebecka! Längtar så jag spricker! Har ju inte sett henne på mer än ett halvår nu.. Så konstigt att vi ska vara här alla tre systrarna.
 
Nu ska vi äta lite lunch och sen blir det nog eventuellt en promenad.
/ Sofia
 
 

USA - Tennesse - Memphis

Hej hej, hallå dagboken.

Nu är det på tok för längesen vi skrev. Om jag ska vara ärlig har vi tänkt och pratat om det flera gånger, men det har liksom aldrig riktigt blivit av (vi är laaaata)... Men nu ni ska ni få uppdatering om vad som har hänt den senaste månaden (!).

Vi lämnade Hawaii och grät som barn. Var SÅ tråkigt att lämna detta underbara ställe där vi hade det så otroligt jäkla skitbra! Det som fick hela situationen att kännas lite bättre var det faktum att vi skulle ta ett plan till Los Angeles och möta upp Niklas och Joakim. När vi kom dit väntade de i ankomsthallen. Riktigt roligt att träffa några man känner! (I alla fall Linda, jag hade ju aldrig träffat Jocke innan) I alla fall, så GICK vi typ 50000 miles med våra bebisar (ryggsäckarna) till hotellet vi skulle bo. Morgonen efter stack Jocke och Niklas iväg tidigt och hämtade bilen vi skulle hyra de 17 kommande dagarna. Därefter fixade vi en GPS och ställde in den mot San Diego! Var en bit att köra och vi hade inget boende bokat, men vi hittade ett mysigt litet hostel där som vi tog in på. Dagen efter åkte vi till stranden och slappade. Välbehövligt och särskilt för våra svenska jetlaggare! På kvällen var det grillbuffé på hostlet och vi åt som bara den. Morgonen efter vaknade jag och fick SPRINGA till toan. Spydde som en kalv. Fruktade värsta bakfyllan, men efter tre gånger till med huvudet i toastolen förstod jag att det var värre än så... Jag hade antagligen blivit matförgiftad... BLÄ! Det var det VÄRSTA jag NÅGONSIN varit med om. Vet itne hur många gpånger jag kräktes den dagen. USCH!!! Men men. Blev lite bättre på kvällen och två dagar senare var jag helt återställd. Tur det, jag älskar ju mat!
Sedan fortsatte resan mot Phoenix. Vi bodde där en natt, och beställde mat och hade picknick på utegården vid motellet på kvällen. Myse! Det var SÅ varmt när vi kom längre ifrån kusten. Upp mot 40 grader Celsius. Från Phoenix till Grand Canyon via Flagstaff! Det var sjukt häftig och stort. Verkligen roligt att ha varit där. Det som förvånade mig mest var att det var så tyst. Nästan läskigt tyst... Tills Jocke började rapa eller drog nåt dåligt (läs: roligt) skämt, haha! Vi stannade på ett motell mitt ute i ingenstans den natten.
  Dagen efter bar det av mot Las Vegas! Yeah baby! Innan vi kom dit stannade vi till i Hoover Dam..  Det var sjukt stort! När vi kom fram till Vegas letade vi hotell en stund och fick till slut checka in på Tropicana. Sen åkte vi till ett mall och shoppade lite. Efter det tillbaka till hotellet och gjorde oss iordning för en natt ute i stada! Mycket lyckad och bra kväll!
Dag 2 gick Linda och jag längs strippen och kollade läget. Faktiskt rikgt rent och fint i Las Vegas! Inte riktigt som man hade tänkt sig. Men ibland kändes det som en låtsasstad. På eftermiddagen gick vi ut alla fyra och kollade in de finaste hotellen med sina casino. På kvällen drog vi till New York, New York och gick på Coyote Ugly! Det var insane... Vi drog hem ganska tidigt den kvällen, var SÅ trötta, haha!
Efter Vegas drog vi vidare till Death Valley National Park. VAAAARMT! Det var det varmaste hittills. Upp mot 120 Fahrenheit (vilket är ungefär 50 grader C.. VAAAARMT!). Men sjukt coolt, mannen. På kvällen åt vi middag allesammans och vi hatade Niklas för hans goda (DYRA) köttabit (vi andra åt nån äcklig pasta). Vi blev också hatade av servitören som vi dricksade för dåligt. Ooops. Linda var trött och gick och la sig, så de tre återstående vännerna fortsatte att festa natten lång. VAAAARMT. Vi träffade en man som hette Tom, han var konstig och gav Niklas en vägkarta som luktade kiss. Dessutom fick Jocke och Niklas vara med på photosession. Ja, jisses!
Dagen efter styrde vi kosan till Yosemite National Park! Jocke var sviiiindålig hela vägen och sov typ hela tiden. Stackars, kan inte vara lätt att närma sig 30 sträcket (förlåt lilla gubben, vill bara underhålla min publik)... I alla fall så var nationalparken riktigt, riktigt häftig!!! Var det vackraste jag någonsin sett, jo jag kan nog faktiskt ärligt säga det! Kändes som vi var med i Björnbröder/Pocahontas/Twilight. Fantastisk natur!!! Linda skadade sig dock. Har jag sagt att jag inte blir förvånad längre? Hon råkade på något sätt sparka tån mot en sten och det kom blod. Därav fick hon i fortsättningen sitta i bilen, det arma barnet. Men de tre vännerna fortsatte äventyret utanför bilen! Vi sov den natten på ett litet ställe som var creepy... Drog tidigt nästa morgon.
  Vi fortsatte resan mot Napa Valley och dess vingårdar. Vi bokade en vintur/provning och det var fint! Gott med vin, dock skulle jag köra så jag gav mitt till Joakim. Linda körde sista biten till San Francisco! Fett coolt att åka över Golden Gate bron! Vi skulle leta boende, men eftersom det var US Open den helgen (vilket vi förstås inte visste något om) så blev det mycket dyrt. Därför tog vi bara en natt. Dagen efter var vi uppe SNORTIDIGT för att få biljetter till Alcatraz. Vi åkte dit på förmiddagen och det var riktigt coolt att se! Också lite läskigt förstås, men det hör väl till. När vi kom tillbaka till fastlandet åt vi lunch i Fishermans Wharf och åt jordgubbar och glass i solen. Fint! Efter det tog vi en tur med spårvagnen och det var så vackert! Precis som man hade kunnat tro med alla backar, fast ännu bättre! På kvällen bestämde vi oss för att lämna, eftersom vi ändå inte skulle kunna hitta något boende. Åkte vidare mot Santa Cruz, men där var det någon förbaskad examen så allt var fullbokat där också! Klockan 01 på natten hittade vi till slut ett motell. Puh. Längsta dagen ever. Det gick lätt att somna den natten!
  Sovmorgon!!! Vi tog Pacific Coast Highway (Highway 1) söderut. Riktigt fint! Tog några stopp på vägen och fick fina bilder. Vi bodde en natt i San Luis Obispo. Dagen efter var planen att stanna i Santa Barbara, men vi tog bara ett kort stopp där och åkte vidare eftersom vi hade mer tid än beräknat (för en gångs skull). Fortsatte Highway 1 ner mot LA. Vi hittade ett hostel i Santa Monica. Där var vi på Venice Beach som var riktigt coolt! Fanns massa snyga skejtare där, oj oj! Vi chillade där hela eftermiddagen, drack lite öl och kollade på folk. Fint! Den 20 juni drog vi viadre och stannade vid Hollywoodskylten! Coola bananer! Det som inte var lika coolt var att vi förstod att någon hade snott Niklas fina kamera. Så tråkigt... Det värsta är ju bilderna, det får man ju aldrig tillbaka... Verkligen bajstråkigt att folk inte kan lämna andras saker ifred. Resten av dagen hade vi stopp på La Ink, Beverly Hills och Walk Of Fame. Det som förvånade oss alla var att det var jätteskitigt i Hollywood. Inte alls lika fancy som man hade tänkt sig. Besvikelse! Dagen efter åkte vi i alla fall till Universal Studios. Detvar SJUKT kul! Vi åkte karuseller och gick runt med ett fånigt flin på läpparna hela dagen. Ett ställe vi alla nog varmt kan rekomendera! :)
 
En dag senare var det dags för killarna att lämna. Tråkigt tyckte vi... Tiden går så fort!!! Linda och jag fick lite sovmorgon och sen fixade vi med biljetter och sånt och åkte till Greyhoundstationen i LA. Vi hade köpt ett 15 dagarspass som vi skulle aktivera. Vi bestämde oss för att åka så långt vi orkade första stöten. Vi kom, ca 20 timmar senare, till Albuquerque i New Mexico där vi stannade två nätter. Skönt att sova i en säng! Fanns inte så mycket att göra i den staden och det var VAAARMT. Dagen efter tog vi nattbussen till Dallas, Texas. Lika bra att köra på! Där stannade vi två nätter. Vi var på vårt livs första baseballmatch, men vi fattade inte så mycket. Men nu har vui gjort det behöver vi ju inte göra om det. Vi fick också lära oss att John F. Kennedy blev mördad i Dallas och förstås gick vi dit och tog lite kort, turister som vi är!
Fortsatte att åka buss och denna gånegn till New Orleans, Louisiana! Vi hade bokat boende på India House, ett mysigt litet hostel! Var så trötta så vi gick och la oss tidigt. Dagen efter spenderades i staden, i French Quarters. Besökte en kyrkogård (de är väldigt annorlunda), Bourbon Street och Mississippi floden. Riktigt livlig stad! Vi åt väldigt god lunch. Började med alligator (!) och det var asgott. Sen åt vi crabcakes och hemmagjord pasta. Hamnade därefter i matkoma... På kvällen började gatumusikanterna jamma och bargatan blev bara galnare. Vi gick till en mysig liten jazz/blues bar och åt efterrätt. Mys! Var meningen att vi skulle vara kvar en dag till, men det fanns ingen plats för oss på hostlet, så nästa morgon drog vi vidare till Memphis, Tennessee, där vi i skrivande stund befinner oss. (Puh, det här inlägget börjar komma mot sitt slut...)
  Idag har vi varit nere i stan. Började på Civil Rights Museum, där blev Martin Luther King skjuten. Hua! Sen tog vi en tur med en trolley på huvudgatan i Memphis. Senare drog vi oss vidare till Graceland och hälsade på hos Elvis. Vi fick guidad audiotour och det var så coolt att se var han bodde och utställningar om hans liv. Sen åkte vi till Sun Studio och fick se var Elvis, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Roy Orbinson, U2 bl.a har blivit inspelade! Fett!!!
Sen tog vi en runda på Beake Street och såg hur den väcktes till liv. Här får man dricka alkohol på gatorna. Säger väl det mesta... Vi tog ett par öl på en Irländsk pub, men sen var vi så trötta så ögonen gick i kors på oss, så vi åkte tillbaka till motellet.
Och nu sitter vi här! Har en laddning tvätt på G och sen ska vi nog somna till en film. Får sovmorgon imorgon innan vi drar vidare mot Nashville, Tennessee!

Hoppas ni orkar läsa hela inlägget (det hade nog inte jag gjort), annars får man kanske dela upp det.
Ska försöka att uppdatera lite oftare.
Många kramar! / Sofia och Linda 



RSS 2.0