Australien - Byron Bay del 2

Aussie so far...
Perth
Melbourne
Sydney
Byron Bay
Har far ni ett litet urval av lite bilder harifran Australien. Enjoy!
Kramar Sofia och Linda

Australien - Byron Bay

" Hey, how's it going?" - den frasen hor vi varje dag har i Aussie!

So, let's see... Vad har hant sen sist? Jo, senast uppdaterade Linda fran McNamaras hus i Sydney. Det var helt underbart att fa bo dar nagra dagar hos den fina familjen. Anna-Carin, som ar mamma, ar alltsa dubbelkusin till min pappa Dan. (Farmors brorsdotter och farfars syster dotter, confusing, ey?) Dar stannade vi 3 natter innan vi rorde oss in mot city.
Vi tog bussen in till stan fran fororten dar familjen bor. Vi hade bokat boende pa Base, ett backpackerstalle som finns lite overallt i Aus. Vi kom iaf dit, lastade av vara grejer och gick sedan ut for att utforska staden lite narmre... Vi borjade i Darling Harbour. Dar syndade vi med McDonald's (tranar ju bara infor staterna va). Ratt som det ar kommer en BAUTAfagel in pa Donken och forsoker attackera oss och ta vara pommes!!!! Har jag namnt att jag hatar djur? Att jag hatar faglar? Den kom dar med sin fula langa nabb och PICKADE pa pommesen. Trodde bade jag och Linda skulle borja lipa alltsa. Fast okej, liiiiite roligt var det ocksa. Anyway, sen kollade vi runt lite i Darling Harbour och ja, det var val fint... Brukar vara sa med oss och sevardheter. "Jaha, men nu ska vi ju faktiskt se det har!" - 3 min senare:"Jahopp, det var ju.. eh... fint! NASTA!" Totti Halm, you know what we're talking about ;)
Sedan gick (OBS! GICK!) vi i alla fall bort till Harbour Bridge. Tog ett tag innan vi fattade hur man kom upp pa den, men till slut sa! Och ja. Den var ju.. eh... stor. Nae, men det var faktiskt ganska fett att ga daruppe och ha utsikt ner pa Circular Quay och Opera House. (liksom, Operahuset i SYDNEY! HALLAAA?! Coola brudar pa ingang, Tobbe!) Sedan vandrade vi ner igen, efter att ha lekt japaner och tagit kort, och gick vidare mot Circular Quay och Operahuset. Det var riktigt haftigt! Och vad stort det var! Vi kollade forst lite pa hall och sen gick vi anda fram (som om det var nagot farligt djur far jag det att lata som?) och nuddade vid det! (OPERAHUSEEEEEET) Mja, sen kande vi oss ganska glassugna, sa ja, sa fick det bli helt enkelt!
Efterat gick vi till State Library Of NSW och satt vid lite gratisinternet. Dock ar det bara typ 20 min at gangen, sa vi hinner aldrig blogga... Sorry m8s.

Pa onsdagen akte vi till Blue Mountains. Det var... eh.. fint. 'Nuff said. Sen akte vi till stan igen. Tagresan tog tva timmar dit vardera hall. Det var faktiskt fint vader dessa tva dagar, sa det var najs. Sen kom vi tllbaka till city.
Pa torsdagen skulle vi sola och bada (har typ inte gjort det pa 10000 ar kanns det som) pa Bondi Beach. MEN. Tror ni det var bra vader eller?! NAE! Sa vi gick dar i leggnings och koftor och huttrade. Men det var anda ganska fett att se, sarskilt jag som har sett sa mycket av det dar programmet pa tv. Sedan akte vi tillbaka in till stan och traffade mina gamla parallelklasskompisar Elin och Erica. Jatteroligt, men samtidigt ganska wierd att traffa dom i Sydney liksom! Vi tog en fika och sen var vi tvungna att rusa. Vi blev bjudna pa middag pa kvallen av familjen McNamara sa vi tog bussen ut till Bondi Junction. Trevlig kvall!

Sa, nu kommer det roliga/lustiga. Nar vi bodde hos fam McN holl de pa att renorvera i koket och tva hantverkare/malare var dar och jobbade. Vi traffade dom en morgon och smapratade lite. Anna-Carin hade sagt att vi var frisorer sa en utav dom fragade senare om nagon utav oss hade lust att tjana $30. Eh, JA?! Sa jag klippte Shahron (killen med har) och han var jattetrevlig! Han berattade att han skulle kora till Byron Bay pa fredagen, eftersom han bor dar. Sa han fragade om vi ville hanka, och samtidigt kanske hjalpas at att kora? Eh, JA?!
SA, efter 11 timmar i en bil idag (Linda korde 5 h i VANSTERTRAFIK! Sa stolt ar jag over henne! :)) sitter vi nu har i hans hus i Byron Bay. Han har fru, tre barn, en utbytesstudent, en svarmor och tva katter. (fageln de hade innan, blev "tyvarr" strypt av en orm... Sofia goes yay!) Vi blev bjudna pa en av topp 3 basta middagarna pa resan hittills och fick rott vin till. MHMHMMMMM!!! We like. Vi far stanna har i nagra natter ocksa, och det ar perfekt! Vi ar SA glada att vi antligen har lite flyt!!!

Ja, that's about all folks! Vi uppdaterar sa snart vi kan igen.
Take care / Sofia & Linda

australien - sydney

down under!

hejsan:)
planen va ju att stanna kvar nagra dagar till i melbourne men pga formel 1 grand prixen sa hittade vi inget boende sa i fredags lamnade vi melbourne och tog natt bussen till sydney. en liten tur pa 12 timmar men det gick bra:) framme pa stationen sa blev vi hamtade av sofias pappas dubbelkusin, anna-carins, man peter. sa nu har vi bott hos familjen McNamara i ett par dagar och bara haft det skont! igar oppnade vi lindaosofia salongen och fixade oss sjalva och tva av familjens barn, david och ellinor. och just nu haller sofia pa att klippa en hantverkare som jobbar har:)
imon ska vi och vara gigantiska vaskor flytta ner till stan och utforska sydney i ett par dagar och sen ska vi aven ta ett par dagar med livraddarna pa bondi beach innan vi fortsatter upp langs kusten...
om typ 2 veckor sa ska vi fa lite sverige besok igen.. min fina mamma och pappa kommer pa besok hit till oz. ska bli kul att se dom igen, det va ju ett tagsen!
vi har nog inte riktigt fattat att vi faktiskt ar i australien nu.. kanns helt sjukt! sjukt bra:)
tjolahopp!
puss o kram linda

Australien - Melbourne

Hejsan allihopa everybody!


Sofia har igen. Igarkvall lamnade vi Perth bakom oss. Vi har haft det helt fantastiskt dar! Mott sa otroligt varma och fina manniskor och vadret har varit helt fantastiskt! Tror det har varit det basta vadret hittills. Vi flog alltsa nattflyg till Melbourne i ett litet flygplan med turbolens nastan hela vagen... Vi trodde det skulle ta ca 5 h att flyga, men redan efter 3,5 var vi framme. Da var klockan 05.15 pa morgonen och vi hade knappt sovit en blund. I alla fall sa tog vi en buss till city och sedan tog det en BRA stund innan vi hittade nagon information och nagon att fraga om vagen till St Kilda. Till slut tog vi en sparvagn mot St Kilda (en stadsdel dar vi hade bokat boende), men ingenstans stod det vad hallplatserna hette eller var vi var. Sa en vanlig sjal, en kille ursprungligen fran Ryssland, hjalpte oss att komma ratt. Han skulle av pa samma hallplats som oss och visade garna vart vi skulle ta vagen! Mer sant storstader!!! Man blir alltid lika glad nar man moter en hjalpsam manniska.
  Klockan var nu ungefar 07.00 pa morgonen och dorren till hostlet var stangd och last. Men vi knackade och det kom nagon och oppnade. Check in var dock inte forran kl. 13.00, sa vi fick lasta av vara babies (vaskorna) och slappa i tvrummet nagra timmar. Har nog aldrig varit sahar trott i hela mitt liv. Tog nog knappt 1 minut innan jag somnade i en utav sofforna dar inne. Sedan kom nagra andra in och satte igang en film, sa da kollade vi pa den. Efter ett tag blev klockan 13 och det var dags att checka in. Sa vi bara lastade av vara vaskor i rummet och bytte byxor. Vi misstanker att vi bara bor med killar i dormet. Sa vi far se om det gar att sova dar inatt bland fislukten...
  I alla fall sa bestamde vi oss for att ga en svang och kolla in St Kilda. Plotsligt uppenbarade sig det gula M:et och vi gick in och syndade varsin Big Mac. Visst blir man val som en kille som ar forkyld nar man ar trott? Well, it's not the end of the world... Sedan gick vi strandpromenaden och ut pa piren. Det har varit jattefint vader har idag! Fick se en skymt av pingviner langst ute pa piren ocksa, men jag tror de gomde sig for solen, sa vi far ga tillbaka dit nagon kvall for att se dom riktigt! :) Sedan festade vi med glass, Linda kopte ett par nya shorts och sa handlade vi mat pa Woolworths. Ikvall blir det lugnt som en filbunke. Ar sa sjukt trotta sa vi orkar inget annat. Man blir trott av att resa! Men imorgon blir det att aka in till City och kolla lite.

Linda skrev ju pa fb om att vi hade sett kangaroos! Tankte att jag maste skriva lite om det! Birgit tog med oss ut pa en liten runda for att se om vi kunde se nagra kangaroos. Och plotsligt far Linda syn pa flera stycken! Sa vi kliver forsiktigt ut ur bilden med kamerorna i hogsta hugg och borjar ta bilder! Och de var sa snalla sa de stannade kvar sa vi fick se och ta kort. De ser valdigt lustiga ut! ansiktet liknar ett radjur och bakdelen... hm, jag vet inte vad! Svansen ar jattetjock, den haller balansen med den nar den hoppar och fotterna ar jattelanga! Det var riktigt haftigt att fa se vilda kangurur! I Australien!!! Linda sa till mig:"Sofia, fattar du?! Vi ser kangurur! Livs levande! Vilda! I Australien!!! Fattar du?!?!" Och det gjorde jag nog inte riktigt! var verkligen en upplevelse! :D

Vi har sa smatt borjat planera resan pa ostkusten som vi ska gora nu inom snar framtid. Det kommer ta ett tag, Australien ar mycket storre an vad vi kunnat tro. Visst, vi visste val att det var stort, men inte sahar stort. Det ar 17 ganger storre an Sverige, och jag tycker det kan vara langa avstand hemma! Men tanken ar att vi ska kopa ett slags busspass fran Sydney till Cairns, sen ska vi ta oss in mot Alice Springs och se Uluru (Ayers Rock). Lindas foraldrar kommer till Sydney i slutet av mars sa sjalvklart kommer vi motas upp nagonstans ocksa! Men somsagt, vi har lite planering kvar att gora, sa vi far se hur det blir. Men sa ar planen i stora drag. We'll keep you updated.

/ Sofia

Australien - Perth

Hulabandola:)

Lotti Holm eller Totti Halm som hon nu heter lamnade oss i mandags, mycket trakigt tycker vi! hon kunde allt stannat lite langre!! men men.. vi ar ju glada att hon kom o motte upp oss:)

Men da har vi alltsa lamnat asien for den har gangen och tagit oss till Australien. Fatta AUSTRALIEN!!! Sa egentligen kan man saga att vi sitter upponer nu.. haha.

Kom hit till Perth i mandags kvall och blev hamtade pa flygplatsen av min (Linda) pojkvans mammas kusin Birgit (hangde ni med i svangen dar?) O sen har vi fatt bo hos henne nu i tva natter och igar tog hon med oss pa en aktur sa att vi kunde fa en overblick av Perth. Mycket fint vill jag lova. Fick se sandstrander som jag bara dromt om och himlen ar sa bla som den bara kan bli och inte en moln sa langt ogat nar!! Helt otroligt! Och Birgit ar sa snall mot oss som later oss bo hos henne och hon bjuder pa mat och frukost o allt. Basta hotellet hitills:):)

Men idag har vi flyttat ner till city (Birgit bor ca 30 min fran centrum). Hittade tillslut ett hostel som ligger ratt sa nara smeten, backpackers international heter de. Ska bo har 2 natter innan vi flyttar tillbaka till Birgit igen. Sa idag har vi bekantat oss lite med staden och mest gatt omkring. Imon ar planen att vi ska ta oss till Kings Park och pa lordag ska vi nog forsoka ta oss ut till havet igen innan vi aker tillbaka till Tapping..

Pa mandag fortsatter resan osterut (tror jag) till Melbourne. Tydligen sa ar delar av Victoria, New south wales och Queensland drabbade av oversvamningar sa vi haller tummar och tar att det inte kommer bli varre nu sa att vi kan fortsatta resan som vi planerat... Vet inte alls hur illa det ar an, svart att fa tag pa info men vi hoppas att vi tar med solen harifran pa mandag:)


kramar fran oss "down under"


Indonesien - Bali, Lombok, Gili Trawangan

Tja tja bloggen!


Sofia B har. Laget da? Har ar det regnigt... Fy! Inget mer sant vill vi ha! Idag har vi akt tillbaka till Kuta pa Bali efter att ha spenderat den senaste veckan pa Lombok i en stad som heter Senggigi samt pa den storsta av de tre Gili oarna (Gili Trawangan).
  Nar vi kom fram till Lombok delade vi en taxi till Senggigi med ett amerikanskt par. Killen kunde fa ner priset ganska rejalt nar vi delade, sa det var gott. Nar vi kom fram till Senggigi hoppade amerikanarna av fore oss och vi fick aka vidare till turistinformation. Nar vi tanker tilbaka pa det idag skulle vi INTE gjort det. Mannen (det forbannade aset) som jobbade dar gav oss ett paketpris: Totalt 7 natter pa hostel (inkluderad frukost) i Senggigi och pa Gili, en utflykt till vattenfall pa Lombok, transfer till Gili samt en snorklingtur. Allt detta for 1. 100 000 rp (ca 1100 kr) per person. Fan vad bra tankte vi! Han fragade oss vart vi ville bo i Senggigi - i centrum eller lite utanfor (han sa att det var VALDIGT hogljudt i centrum och att det var nara att ga till centrum fran det stallet som lag utanfor.) Sa da tog vi det som lag lite utanfor. MEN, det var ju inte sa nara anda. Fick ga kanske 10-15 min innan vi kom till centrum. Efter tva natter i Senggigi skulle vi kliva upp 05.30 for att aka ivag till vattenfallen kl. 06.00. Idioten pa turistinformationen hade sagt att de skulle hamta oss vid boendet. Och klockan blev 06.15, fortfarande ingen bil. Sa vi gick ut till vagen och vantade. Och vantade... och vantade! Kl.07.15 kommer det en snubbe och ska hamta oss. Vid det har laget ar vi ORDENTLIGT irriterade och forbannade och sager:"You should have been here about an hour ago?! Why are you so late??? (forestall er med riktigt sura miner) Han svarar:"Eeeh, my boss... eh, I dont know... eh, hahahah!" Jag: "This is NOT funny. We've been up since 05.30 am and we have waited for you for more than an HOUR! SO ITS NOT FUNNY!!!" Arrrggghhh &&@@!!! Jag var sa sjukt forbannad!!!! Iaf, sa hade vi itne fatt nagon frukost, och det hade vi blivit lovade att fa. MEN nar vi kommer fram till vattenfallet sa sager han: "Oh no, no breakfast included." Jag kunde DODA det aset som har lovat oss allt men som det bara bli mer och mer lurendrejeri av. SA, vi fick ett paket kakor till frukost. MMMMM, underbart!!! BASTA PA LANGE! Not.
  Iaf, vattenfallen vad fina, haha, sa det var val nagot bra den morgonen. Sedan blev vi bjudna pa lunch, sa det var ju bra. Men anda! Sen skulle vi aka direkt fran vattenfallen och till baten som skulle ta oss till Gili. Den skulle ocksa inga i paketpriset. MEN KAN NI GISSA?! Vi fick betala ytterliggare 50.000 rp per person eftersom den biljetten vi hade akte bara om det var mer an 25 pers som skulle med baten. Sa gar vi ner till baten och en man kommer och hjalper mig med vaskan. Vad snallt, tankte jag, nagon som ar hjalpsam har. Men sen nar jag kommer pa baten sager han:"Pay!!!" Och det var droppen. Blev sa arg sa jag kunde skrika rakt ut! Indonesierna ar ett enda stort pengafixerat folk! Sa jag sa (skrek) till honom:"NO, I WILL NOT PAY YOU! WHY SHOULD I DO THAT? YOU HELPED ME WITHOUT EVEN ASK FIRST, AND THEN YOU WANT ME TO FREAKIN' PAY YOU?!?!?! AAAARRRRGGGGHHHH, YOU IDIOT!!!!" Sa han fick inget betalt, och han gick tyst darifran. Ha!
  Vi hade bokat boende pa Gili, Dua Nina Homestay hette det. Dar skulle tydligen vara JATTEFIIIIIIINT och nara till allt och aaaah vad bra det skulle vara. Men. Aterigen: Men. Haha, jag kunde borja lipa alltsa. Nar vi checkar in far vi ett rum och Lotti ska kolla badrummet. Sa hon satter igang vattnet i handfatet men hinner inte mer an sa innan hon SPRINGER ut (hade kunnat doda for att fa se den minen igen, HAHA) och skriker lite latt. Da ar det en STOR, en RIKTIGT STOR odla som ligger pa golvet i badrummet. Sa en i personalen (han var lika radd han) fick leda ut den med en pinne. Och den var kanske 30-40 cm lang. Brrr! Hua! Sa vi bytte rum sen, haha. Men i alla fall var det sjukt varmt, eftersom vi bara hade en dalig flakt i rummet. Sa efter tva natter trottnade vi och flyttade till ett annat stalle med AC och pool! Var sjukt vart det. Vi tyckte vi kunde unna oss det med tanke pa allt som hant oss.

Annars var dagarna pa Gili riktigt bra, kanske lite for daligt vader men annars bra! Valdigt mysig o. En dag hyrde vi cyklar och cyklade runt on och stannade till vid en bar vid stranden lagom till solnedgangen. Da njot vi! Som Lotti sager: Det galler att suga in alla intryck och upplevelser. Man glommer latt bort det ibland.
  Sen igar sa skulle vi aka pa den dar snorklingsturen som ingick i det dar bajspaketet. Baten skulle ga kl 10 fran stranden, och vi var tillsagda att vara en haltimma innan. Tror ni baten gick vid 10? Naaaa, den gick halv 10! Sa nar jag gar och visar var biljett och fragar vart vi ska ta vagen svarar han och pekar ut mot havet: "That's the boat." HAHAHAHAHAH, alltsa det roliga ar att nu var vi inte ens forvanade. Ja herregud. Ar sa frukstansvart sugen att aka tillbaka till Lombok och Senggigi och saga den dar jubelidioten ett och annat!
  Sa, det fick bli en dag pa stranden pa Trawangan istallet. Vi hyrde snorklingskit dar istallet. Och vilken snorkling sen! Bland det coolaste jag har varit med om i hela mitt liv. Kandes som om man var i ett megaakvarium med alla fargglada fiskar och koraller! Helt FANTASTISKT! Kan bara tanka mig vilken snorkling det kommer vara i Australien sen. Sen at vi god mat och slappade resten av dagen, sa det blev ganska bra till slut anda!

Idag akte vi tillbaka till Bali och Kuta. Baten gick kl. 11 fran Gili. Batresan tog ca 2 timmar, och sen skulle vi aka shuttlebus till Kuta. Nar vi ska ta plats i bussarna sager som att det inte finns nagon kvar med tre platser. Sa alla vi tre blir uppdelade i varsin buss. Vi hinner inte ens saga vart vi ska motas eller nagonting. Som tur var hade vi bestamt att vi skulle bo pa samma stalle i Kuta som vi gjorde i borjan. Men min chauffor visste inte var det lag. Jag fick hoppa av ca 20 minuters gangvag darifran. Och det regnade... Och vaskan blev tung. Hade kunnat lipa. Men till slut kom jag fram, men ser varken Linda eller Lotti. Men sen kommer Lotti ner for trappan for hon var och kollade pa rummet vi skulle ha! Sa skont, tankte jag! En pa plats, bara Linda kvar. Sa Lotti och jag satte oss och vantade. Vid det har laget var vi ganska hungriga med eftersom vi inte atit nagot sen frukost kl. 09 (klokcan var nu kanske 16.30-ish), sa vi kopte en rulle Pringles och drack en cola. Men ingen Linda an. Efter en timmes vantan kommer hon! Hon stannar upp nar hon far se mig och jag ler och vinkar. Hon ler inte. Haha, stackars Linda. Forst och framst hade hennes vaska gatt sonder ANNU mer efter batresan, sen hade bussen hon akte i gatt sonder samt att hennes chauffor inte heller hittade till Kayun Hostel. Ja jisses! Men man blir hardad av att ha sadan otur! Ar sa stolt over dig Linda, for att du haller humoret uppe! (for det mesta ;))
  Ikvall gick vi och at pa McDonalds. Tyckte vi var val varda det! Ar kasnek ganska bra att det gar daligt ibland, for man far belona sig mer, haha. "Na, men nu har vi faktiskt haft det jobbigt... Tar vi en Magnum pa det?" "Alltsa, vi kanske skulle ha en efterratt ocksa va? Nu nar vi har varit sa duktiga!" Osv.

Sa vistelsen i Indonesien har varit blandad. Men vi har haft nagra riktigt fina dagar ocksa. Och jag tror att vi aldrig kommer glomma dessa veckor har, eftersom det har hant mycket! Pa Gili blev vi kallade for Charlies Angels, och det drar lite i mungiporna nar man tanker pa sadana saker! Sa bara piss har det inte varit.
  Imorgon fyller Lotti 25 och da ska vi fira! En glass? Eller tva? Lite chokladmousse rentav?! Haha, far se vad det kan bli. Sen pa mandag aker Lotti hem till Sverige igen och dagen efter, pa tisdagen, flyger jag och Linda till Australien och Perth for nasta aventyr! Har redan varit ivag i tva manader, kanns helt sjukt! Och vad fort det har gatt! Och knappt ingen hemlangtan har jag. Klart jag saknar familjen och vannerna, men jag ar inte fardig med resandet an!!! Det kanns skont. Var tydligen inte san mammagris som jag trodde (sorry mum).

Oj, nu orkar jag inte skriva mer. Ikvall ska vi nog bara gosa ner oss i sangen och kolla pa film. Later som en bra ide nar man har rest nastan hela dagen :)
Puss och hej!
/ Sofia

RSS 2.0