USA - Connecticut - Preston, del 2

Hola bandola!
 


Idag har vi haft vår sista, riktiga dag på hela resan. Hur stört är inte det?!?! Vi har varit borta från Sverige och rest i 7 (!!!) månader. Och allting har gått så fort. Så känns det nu i alla fall. Men när Linda och jag de senaste dagarna har summerat vår tid på luffen har vi i alla fall kommit fram till att vi har sett och gjort så otroligt mycket! Vi är verkligen så nöjda som man bara kan vara!
Så många har frågat (och kommer säkerligen också) oss vad som har varit det allra bästa och finaste stället. Vi har då oftast svarat att vi inte riktigt vet, eftersom så mycket har varit så fantastiskt underbart! Det är lättare att välja ut de få ställen man inte tyckt om lika mycket. Men jag har nog i alla fall aldrig känt: "Åååh, vad gör jag här?! USCH!!!" Utan det har då funnits något positivt att lägga ner i ryggsäcken och bära med sig.
  Jag har lärt mig så otroligt mycket. Det har varit en livs förändring, och bara till det bättre. Jag sa idag till min storasyster Susanna att den största förändringen jag känner är att jag inte är lika orolig längre. Att jag har lärt mig att ta saker lite mer som det kommer. Till exempel inte alltför ofta veta vart man ska ta vägen över natten. Men det har på något sätt alltid löst sig, även om det några gånger har slutat med en råtta i sängen på en ö i Thailand eller en ultra-mini-tunn madrass på golvet i ett kyligt Malaysia. Dessutom att ta sig hit och dit på olika sätt. Vi har ofta sagt till varandra, jag och Linda, att fy tusan vad vi är duktiga som kommer fram! Att vi kan åka en skumpig speedboat mellan Thailand och Malaysia, att åka buss mer än 20 timmar i sträck utan att bli ovänner, att åka skytrain i Singapore utan att komma helt vilse, m.m. Jag är så stolt över oss!!!
 
Den senaste tiden har vi varvat ner och hade turen att få bo hos min storasyster Susanna här i Preston. Det har varit så underbart skönt att få ha "ena rediga slappedagar, sa ja sä da mä!". Och vi har haft väldigt roligt! Min lillasyster Rebecka kom i mitten av juli och var här ett par veckor också, och då hittade vi på massa roliga saker! Stranden, Nöjesfältet Six Flags i Massachusetts som btw hade de SJUKASTE berg- och dalbanorna jag någonsin upplevt (och som jag blev upplurad i varenda en!), en solig och fin dag i New York City, matlagning, plump och vin osv. Var riktigt, riktigt myse!
  Dagen efter Rebecka åkte tillbaka till Sverige igen åkte jag och Linda iväg på vårt sista äventyr, nämligen till Niagara Fallen! Vi steg upp SNORtidigt på morgonen den 28/7 och Sus skjutsade oss till tågstationen i New Haven. Där tog vi tåg till New York och därfirån buss till Buffalo. Bussresan tog ca 8 timmar. Märktes att vi hade varit ifrån bussåkandet ett tag eftersom vi blev förbannat möra i skinkorna. Vi åkte med ett bussföretag som heter Mega Bus och innan har vi ju åkt Greyhound, vilket vi tycker var bättre. Fick inte lika ont i våra rumpor av deras bussar... I alla fall, så kom vi fram till Buffalo vid 5-tiden på eftermiddagen och tog sedan en gratis trolley som stannade precis utanför hostlet vi hade bokat. Gutt! Gillar när vi har flyyyyyt! Det var förövrigt ett förtjusande hostel, eller hur Linda? ;) Nej men, det var det faktiskt! Trevlig personal, lugnt, fräscht kök och inte alltför mycket folk. Gick och köpte mat på kvällen som vi sedan lagade till. Sen gjorde vi itne mycket mer den kvällen. Var ganska trötta efter att ha rest hela dagen.
  Morgonen efter fick vi sova ut. Jättehärligt! Sen gick vi och åt frukost och gick ner till hamnen i Buffalo (visserligen en sjö, men ändå). Såg en u-båt och lite andra fartyg där. Sen strosade vi bara runt lite och kollade på segelbåtar och stekare. Kvällen blev lugn på hostelet och vi läste böcker och åt mat. Värst vad vi var lugna, men det får man väl vara ibland? :)
  Sista dagen åkte vi till Niagara Fallen. Tog en timma med lokalbussen från Buffalo att komma dit. När vi kom fram till fallen gick vi runt och kollade från olika vinklar. Det var väldigt vackert! Dock mindre än vad vi hade väntat oss, men väldigt fint! Om man stod vid kanten och tittade ner såg man en hel regnbåge som gick längs med fallen! Sjukt häftigt. Inte många gånger man har sett hela bågen liksom! När vi sedan skulle fortsätta lite längre bort möttes vi av en stor grupp med Amish people. Och jag är ledsen att säga det, men de är inte vackra alltså. Usch vad elak jag är! Men men, då har vi fått se såna också! Vid lunchtid gick vi över Rainbow Bridge till KANADA! Så då lade vi till ett till land på listan, tjoho! Från Kanadasidan såg man hela fallen från en annan vinkel och det var fint! Vi åt lunch där, som tyvärr inte blev så lyckat, men men vi var ju i alla fall i Kanada, haha! Sen gick vi tillbaka till USA och åkte hem till Buffalo. Vi skulle ta nattbussen tillbaka till New York och hade lite tid innan det. Så vi gick till en biograf och köpte två biobijletter till filmen "Ted". Den var skitbra!!! Skrattade så mcyekt så vi nästan kissade ner oss. :) Den natten sov vi dock inte många minuter. Fullknökat i bussen och obekväma säten. Kl. 05.40 kom vi till NYC. Gick till Central Park och köpte kaffe och bagel till frukost. Sen satte vi oss och tittade på alla duktiga New Yorkers när de morgontränade. Tyvärr var min besvikelse totalitär när jag fick se att de hade glömt att lägga i creme cheese i min bagel... Jaja, livet går vidare.
 
Det här blir väl ett av de sista inläggen för oss här på bloggen. Har väl inte uppdaterat överdrivet mycket, men några historier hoppas vi att ni har haft roligt åt!
Nu dricker vi en Piña Colada i soffan på Harris Fuller Road och njuter av den sista kvällen. Ses snart, Sverige!

/ Sofia och Linda
 

RSS 2.0