Thailand - Krabi

Yo!

Vi lamnade Koh Chang med lite blandade kanslor. Sjalvklart vill man ju se mer av landet, men vi trivdes sa sjukt bra pa Koh Chang! Sista kvallen traffade vi tva killar fran Boras pa Ting Tong bar. Satte oss dar efter samsta maten nagonsin! Skulle ata pasta carbonara och det blev bara helt fail! Har aldrig varit mer besviken. Forst av allt sa vantade vi pa maten i over en timme, for de hade GLOMT att saga till i koket... Sen hade de bara penne istallet for spaghetti. Nar vi senare fick in maten var loken och baconen brand, sa allting smaka brant, knappt nan gradde i och fruktansvart ackligt! Snacka om att vi var forbannade!!! Efterat tankte vi att vi skulle unna oss med ata en god efterratt istallet. Sa vi gick till ett dansk-thai stalle och skulle bestalla banasplit. SA VAR BANANERNA SLUT!!!!! Var verkligen inte var kvall. Vi gick darifran och till ett minimarket och kopte oss lite kulglass istallet, sen satte vi oss pa trottoaren och tjurade!
Hur som haver, sa gick vi till Ting Tong och trostade oss med chang (thailandsk ol), och dar traffade vi Joakim och Markus. Riktigt trevliga grabbar alltsa! De skulle resa runt i Asien nagra manader och hade ocksa precis kommit till Thailand. Sen fick de se hur vi bodde, eftersom vi var sa stolta over hur billigt det var. Men efter att de hade hort om rattincidenten var de inte lika imponerade, haha! Blev typ tre timmar somn den natten, eftersom vi skulle aka tidigt fran Koh Chang dagen efter.

Har varit den varsta och langsta resan hittills... Vi borjade igar morse (17/1) kl. 9.00 fran Koh Chang. Redan vid piren borjade problemen, dar det vcar nagot fel pa var biljett som gjorde att vi missade farjan. Tur att det gick en till en halvtimma senare, sa vi skulle hinna med bussen till Bangkok. Val framme pa fastlandet igen sa fick vi vanta ytterliggare en timma pa bussen. Sen tog sjalva bussresan typ 6 timmar. Planen var ju att ta bussen tillbaka till Bangkok och darifran ta en nattbuss till Krabi, men den skulle avga kl. 18 sa vi var inte sakra om det varken fanns plats eller om vi hann med den. I alla fall, framme i Bangkok sprang vi till en resebyra (klockan var da 17.50), och fragade om det fanns nan plats kvcar pa nattbussen till Krabi. Och sadan tur vi hade! Det fanns tva platser till oss! Kort darefter fick vi ga till det stallet dar bussen skulle ga ifran. Och dar vantade vi. Och vantade... och vantade! Den var tre timmar forsenad. Plotsligt nar vi star dar och vantar ser Linda att det star fel pa biljetten. Det star att vi ska aka till Koh Phangan, men vi ska ju till Krabi. JAHA, da gar hon och fragar om det gar att andra, och som tur val var gjorde det! Fick da alltsa betala 400 baht mer an vad vi egentligen skulle. JAVLA SKIT! Fanns ingen chans att fa tillbaka pengarna heller...
Efter att antligen ha kommit pa bussen efter som har lagat det allra sista (!), typ sadar 4 timmar senare an planerat lyckas vi somna nagra timmar. Sen i morse kl. 8 typ, efter ca 10 timmars bussresande kommer nan thai in och skriker: WAKE UP, GET OUT OF THE BUS! HURRY HURRY! COME ON COME ON! HURRY!
Vi blir forstas ganska radda och far rafsa upp alla saker snabbt och springa ut. Vet inte varfor de ville skynda pa, fattar fortfarande ingenting. De ar val ett stressat folk antar jag... I alla fall, vi som skulle aka till Krabi skulle egentligen kommit med en buss kl. 07, men den hade vi forstas missat! Sa vi fick vanta YTTERLIGARE tre timmar pa nat cafe. Sista bussresan tog tre timmar och var hemsk. Trotta, hungriga, varmt och ackligt, plus daligt med platser. USCH! Men nu ar vi i alla fall har. Nagongang kanske man ska ha lite motgangar?

Imorgon ska vi se om vi kan flytta oss till Ao Nang, dar stranden finns. Vi langtar efter slappe efter det har hemska dygnet! Ska snart forsoka lagga upp lite bilder ocksa, sa ni far se hur vi har det!
Kram! / Sofia


Kommentarer
Postat av: anne



Men ni söta, inte behöver ni väl stressa runt. Ni har ju all tid i världen. Roliga tips när ni måste vänta nån timme: leta upp nån inhemsk i det landet ni är och fråga om de vill leka arga leken.

gå efter nån och härma allt de gör

låtsas att ni är modeller, puta med läpparna och brösten framför bussar och bilar.Fota

Gör egna thaivaneska ramsor med rörelser



Jag tycker inte synd om er ännu.. Kramar i överflöd



2012-01-18 @ 19:22:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0