Australien - Melbourne

Hejsan allihopa everybody!


Sofia har igen. Igarkvall lamnade vi Perth bakom oss. Vi har haft det helt fantastiskt dar! Mott sa otroligt varma och fina manniskor och vadret har varit helt fantastiskt! Tror det har varit det basta vadret hittills. Vi flog alltsa nattflyg till Melbourne i ett litet flygplan med turbolens nastan hela vagen... Vi trodde det skulle ta ca 5 h att flyga, men redan efter 3,5 var vi framme. Da var klockan 05.15 pa morgonen och vi hade knappt sovit en blund. I alla fall sa tog vi en buss till city och sedan tog det en BRA stund innan vi hittade nagon information och nagon att fraga om vagen till St Kilda. Till slut tog vi en sparvagn mot St Kilda (en stadsdel dar vi hade bokat boende), men ingenstans stod det vad hallplatserna hette eller var vi var. Sa en vanlig sjal, en kille ursprungligen fran Ryssland, hjalpte oss att komma ratt. Han skulle av pa samma hallplats som oss och visade garna vart vi skulle ta vagen! Mer sant storstader!!! Man blir alltid lika glad nar man moter en hjalpsam manniska.
  Klockan var nu ungefar 07.00 pa morgonen och dorren till hostlet var stangd och last. Men vi knackade och det kom nagon och oppnade. Check in var dock inte forran kl. 13.00, sa vi fick lasta av vara babies (vaskorna) och slappa i tvrummet nagra timmar. Har nog aldrig varit sahar trott i hela mitt liv. Tog nog knappt 1 minut innan jag somnade i en utav sofforna dar inne. Sedan kom nagra andra in och satte igang en film, sa da kollade vi pa den. Efter ett tag blev klockan 13 och det var dags att checka in. Sa vi bara lastade av vara vaskor i rummet och bytte byxor. Vi misstanker att vi bara bor med killar i dormet. Sa vi far se om det gar att sova dar inatt bland fislukten...
  I alla fall sa bestamde vi oss for att ga en svang och kolla in St Kilda. Plotsligt uppenbarade sig det gula M:et och vi gick in och syndade varsin Big Mac. Visst blir man val som en kille som ar forkyld nar man ar trott? Well, it's not the end of the world... Sedan gick vi strandpromenaden och ut pa piren. Det har varit jattefint vader har idag! Fick se en skymt av pingviner langst ute pa piren ocksa, men jag tror de gomde sig for solen, sa vi far ga tillbaka dit nagon kvall for att se dom riktigt! :) Sedan festade vi med glass, Linda kopte ett par nya shorts och sa handlade vi mat pa Woolworths. Ikvall blir det lugnt som en filbunke. Ar sa sjukt trotta sa vi orkar inget annat. Man blir trott av att resa! Men imorgon blir det att aka in till City och kolla lite.

Linda skrev ju pa fb om att vi hade sett kangaroos! Tankte att jag maste skriva lite om det! Birgit tog med oss ut pa en liten runda for att se om vi kunde se nagra kangaroos. Och plotsligt far Linda syn pa flera stycken! Sa vi kliver forsiktigt ut ur bilden med kamerorna i hogsta hugg och borjar ta bilder! Och de var sa snalla sa de stannade kvar sa vi fick se och ta kort. De ser valdigt lustiga ut! ansiktet liknar ett radjur och bakdelen... hm, jag vet inte vad! Svansen ar jattetjock, den haller balansen med den nar den hoppar och fotterna ar jattelanga! Det var riktigt haftigt att fa se vilda kangurur! I Australien!!! Linda sa till mig:"Sofia, fattar du?! Vi ser kangurur! Livs levande! Vilda! I Australien!!! Fattar du?!?!" Och det gjorde jag nog inte riktigt! var verkligen en upplevelse! :D

Vi har sa smatt borjat planera resan pa ostkusten som vi ska gora nu inom snar framtid. Det kommer ta ett tag, Australien ar mycket storre an vad vi kunnat tro. Visst, vi visste val att det var stort, men inte sahar stort. Det ar 17 ganger storre an Sverige, och jag tycker det kan vara langa avstand hemma! Men tanken ar att vi ska kopa ett slags busspass fran Sydney till Cairns, sen ska vi ta oss in mot Alice Springs och se Uluru (Ayers Rock). Lindas foraldrar kommer till Sydney i slutet av mars sa sjalvklart kommer vi motas upp nagonstans ocksa! Men somsagt, vi har lite planering kvar att gora, sa vi far se hur det blir. Men sa ar planen i stora drag. We'll keep you updated.

/ Sofia

Kommentarer
Postat av: Malin

Meeeen Ååååh va jag också vill vara med och leka..... förstår att ni har det helt fantastiskt, underbart, heybaberiba-bra! Får gåshud och en liten tår i ögat när jag läser om era bravader!!

Stoooooor kram till er båda!

Ps. Akta er för alla snygga surfare på östkusten..... ajajaj

2012-03-14 @ 21:49:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0