USA - Connecticut - Preston

Hej hej, hallå dagboken!

Tänkte fortsätta skriva lite om vår genomresa i USA. Senast vi uppdaterade var vi i Memphis, Tennessee och hade varit och hälsat på Elvis. Dagen efter åkte vi vidare mot Nashville. Det tog inte så lång tid med bussen, vilket var skönt. Vi hade bokat ett hostel i Nashville så vi visste var vi skulle ta vägen. Lite lyxigt faktiskt. Tänk vad mycket man uppskattar av det lilla när man lever det här livet, något som jag och Linda konstaterar ofta!
I alla fall så kom vi fram och gjorde inte alltför mycket mer den kvällen. Gick bara och käkade lite och sen orkade vi inte mycket mer. Dagen därpå gick (!) vi ner till stan och skulle kolla in lite. VAAAAARMT!!!! Linda hade slut på sina linser så vi frågade en random tjej som satt i nåt stånd ute på gatan (i samband med 4th of July) var vi kunde hitta det. Hon visste inte riktigt, men ringde genast sin syster, som använder linser, och frågade. Sen letade hon upp stället och erbjöd sig senare att SKJUTSA oss dit. Och det gjorde hon. Dessutom väntade hon på att Linda skulle få sina linser och sen skjutsade hon oss TILLBAKA ner till stan. Så himla fin! Man blir så glad av vänliga människor! För vi kan erkänna att vi inte har varit särskilt nöjd med servicen i det här landet... Det är många, speciellt i butiker och dylikt då vi har blivit riktiga illa bemötta. Något de flesta kan jobba på tycker vi (serviceskadad som vi är båda två, tack Kungsmadskolan!).
Den 4e juli firade vi först på Hostlet där det vankades BBQ, gutt! Sen gick vi faktiskt och sov några timmar, eftersom det var så bajsigt varmt... Senare på kvällen gjorde vi oss iordning, drack några bärs och åkte ner på stan och gick runt och kikade lite. Det var ungefär som Karl-Oskar dagarna i Växjö, fast lite mer. Vid 10-tiden var det fyrverkerier! Det var tydligen de största i hela södra USA. Men vi tyckte nästan det var lite för mycket... Haha! Fast det var väldigt fina fyrverkerier och en orkester spelade nationalsången och andra amerikanska låtar. Väldigt pampigt, men sjukt varmt. Kan nog inte riktigt beskriva hur varmt det egentligen var...
Tanken var att vi skulle stanna på hostlet i Nashville och ta nattbussen till Washington DC. Men så blev det inte riktigt, eftersom de snåla asen skulle ha 5 dollar per person för att vi skulle få hänga i allrummet medan vi väntade på hostlet. Herrejisses. Vi blev så upprörda att vi åkte till busstationen och tog en tidigare buss! Sen åkte vi och åkte och åkte. Tog rätt många timmar till DC, typ 20 tror jag... När vi väl kom fram tog vi en tunnelbana till hostlet och vi var helt förstörda. Väldigt lite sömn och magont. Vi fick inte checka in med en gång när vi kom så vi gick och la oss i varsin soffa och somnade som stockar. Sen när vi fick checka in gick vi upp och fortsatte sova. Var nog ganska behövligt... På kvällen åkte vi till en park där de hade gratiskonsert (vi gillar gratis). Dock hann vi bara se typ 2 låtar eftersom vi hade varit ganska sega, haha! Gjorde inte ett piss mer på kvällen. Helt utmattade, haha!
Dagen efter däremot var vi uppe tidigt! Vi ville försöka komma ut innan värmeböljan. Så vi började vid Vita Huset och efter det gick vi vidare mot World War 2 memorial, Lincoln Memorial, Washington Monument, Us Capitol m.m. Men det var så FRUKTANSVÄRT varmt så vi fick gå in och svalka oss på ett museum. Både Linda och jag for så illa så efter ca 4 timmar utomhus pallade vi inte trycket längre. Tänk dig att du sitter i en bastu och varje gång du andas gör det nästan lite ont och blir ännu varmare. Plus svetten som dryper från ställen du aldrig trodde du kunde svettas ifrån - precis SÅ var det att gå runt i DC den dagen. Fy bövelen alltså! Vi käkade lite lunch och sen drog vi tillbaka till hostlet och sov någras timmar. Helt slut alltså!!! På kvällen gick vi och köpte glass och jag köpte en klänning. Vi bad en liten stilla bön att det inte skulle bli lika varmt i New York.
Dagen efter åkte vi sista bussresan och denna gången mot New York City, OH YEAH! Resan dit gick bra, tog typ 4,5 timmar tror jag. Vi tog tunnelbanan till 59th och gick sedan till 63rd där vi hade bokat boende på YMCA. Kan berätta att Linda, som ibland har lite svårt för bokstäver och stavning m.m, trodde att det var WMCA. Lite kul, men mest ett internskämt. Sen gick vi en runda i Central Park, vi bodde jättenära där! Så fint så. Sen blev det en tidig kväll...
Dagen därpå var vi uppe tidigt för att hinna med såmycket som möjligt! Vi gick ut och åt frukost, bagel och kaffe, från en sån där liten vagn som står ut med gatorna. Lite häftigt! Sen köpte vi ett busspass då vi kunde åka typ 5 olika turer med en Hop On/Hop Off buss. Och vilken stad det är! Även om jag har varit där en gång tidigare så kändes det som om man uppskattade det så mycket mer denna gången. Vi åkte ett halvt varv i downtown och klev av vid Battery Park där vi kunde se Statue Of Liberty på håll. Sen hoppade vi på en sightseeing båt och fick se Manhattan, Brooklyn och Ellis Island från vattnet. Helt otroligt stad! vi var så glada hela dagen, plus att vädret var UNDERBART! Precis lagom när vi kom till NY hade värmeböljan lagt sig och det var riktigt, riktigt skönt. På eftermiddagen åkte vi upp i Empire State Building. Var så häftigt! Då hade vi hittills fått åka buss, båt och nu även se staden från ovan. Kan inte bli bättre! Resten av eftermiddagen gick vi runt och kollade lite vid Times Square och sådär. På kvällen åkte vi med på kvällsturen och fick se staden när den lystes upp i mörkret. Och vi åkte samma buss som en svensk kändis, nämligen Maria Lundqvist som bl.a har gjort "Sally". Hon var där med hennes 20 år yngre kille (som vi först trodde var hennes son, men när de senare började hångla förstod vi att så var inte läget...).
Dag 2 i NYC började med bagel och kaffe (mmmm) och sen tog vi bussturen Uptown. Stannade till vid Central Park och gick ett varv runt en sjö där. Ni som har sett "Sex And The City": Det är sjön som Charlotte springer runt när hon är ute och joggar. Väldigt fint! Sen åkte vi vidare ner downtown och hoppade av vid One World Trade Center. De håller på att bygga ett nytt och hade även ett museum om 9/11. Väldigt sorgligt. Vi gick sedan vidare till Ground Zero som de sedan förra året har gjort väldigt fint. De har skrivit alla namnen på de som omkom i attacken 2001 och i mitten som en stor pool med vattenfall där tornen brukade stå. Väldigt fin minnesplats!
Dag 3 och sista dagen checkade vi ut från hostlet och lämnade våra bagage där under dagen. Det första vi gjorde var att åka ner till stan och kolla in Carrie Bradshaw's trappa (en karaktär i "Sex and the city"). Coolt! Sen åkte vi vidare till SoHo och shoppade hela förmiddagen och eftermiddagen. Var VÄLDIGT trötta i fötterna efter allt gående. Vi åkte tillbaka till Hostlet på kvällen och hämtade våra bebisar och åkte sedan till Grand Central Station. Vi köpte en biljett till New Haven som vi senare åkte tåg till. Där mötte min storasyster Susanna upp oss! Jättekul att ses igen! :):):) Vi åkte hem till deras hus i Preston, hälsade på Chuck och somnade som klubbade sälar! Dagen efter träffade vi pojkarna, Will och Ben. De var förstås lite blyga först, men det släppte ganska fort. De har blivit så stora sen jag senast såg dom! Sen skulle Susanna åka och jobba på ett glasskafé så vi åkte och hälsade på henne och åt glass på kvällen. Myse!

Så skönt att ha slappedagar här efter vårt intensiva levene de senaste veckorna. Skönt att sova ut, inte behöva ställa klockan och gå runt och såsa. Jag tror vi förtjänar det! På tisdag, den 17 juli, kommer vår lillasyster Rebecka! Längtar så jag spricker! Har ju inte sett henne på mer än ett halvår nu.. Så konstigt att vi ska vara här alla tre systrarna.
 
Nu ska vi äta lite lunch och sen blir det nog eventuellt en promenad.
/ Sofia
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Mina tårar rann rätt duktigt när jag läste detta igår kväll... Men nu kan man nästan börja räkna timmar istället för dagar. Börjar bli nervös och spänd nu, men så ska det väl vara :D puss på er! /becke

2012-07-15 @ 20:41:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0