Malaysia - Cameron Highlands

Tjaaaa!

I fredags (3/2) hade vi bokat en bat till Langkawi, Malaysia. Det var en speedboat och var en valdigt guppig och bumpig resa! Vem behover Liseberg nar man kan aka bat i Asien liksom? Den resan tog ca 2 timmar. Val framme pa on skulle vi leta boende, hade inget bokat innan. Vi borjade lite smatt att titta pa olika motell och guest houses, men inget var ledigt, verkade som att ALLT var fullbokat. Det har tydligen varit en malaysisk hogtid denna helgen sa det har varit fullt av malayser overallt som har firat nagot speciellt! Vi tror att det ar muslimerna som firar att deras profet foddes, typ som jul for oss antar jag!
  I alla fall, sa traffade vi pa tva kvinnor, Mimmi och Marianne, som hade akt samma bat som oss fran Koh Lipe. Vi bestamde oss for att dela en taxi och kolla efter boende tillsammans. Lite skonare att aka istallet for att bara runt pa 15/20 kilo packning pa ryggen i gassande sol. Dock tog det en lang stund innan vi hittade nagonstans att bo. Till slut var det ett motell som hade ett fyrbaddsrum ledigt for 110 rm (ca 250 kr), sa delat pa fyra blev det inte sa mycket. Sa vi flyttade in dar. Tror inte vi hade fatt battre nagon annanstrans heller, eftersom det var sjukt mycket folk.
  Efter en stund, nar vi hade installerat oss gick vi och skulle ata nagonting. Vi hittade ett litet stalle och bestamde oss for att prova pa en malaysisk ratt som heter Laksa. Det var typ som en soppa med gurka, agg och nudlar som sag ut som vita maskar. INTE GOTT! Var faktiskt skitackligt. Men da hade vi ju provat pa det! Efterat gick vi ner till stranden for att kolla laget och sadar. Inget wow-moment precis... Men jag tror att vi var lite krasna efter att ha kommit fran paradiset Koh Lipe. 

Dagen efter hade vi alla fyra bokat en dagstur, Island Hopping, da vi skulle besoka 3 oar runt Langkawi pa fyra timmar. Det var ganska kallt pa morgonen och ingen sol framme. Ganska blasigt och mycket vagor pa havet som gjorde att vatten skvatte upp och gjorde i alla fall mig (Sofia) dyngsur!!! Hade jeansshorts pa mig ocksa (mitt pucko) sa det tog ett ratt bra tag till de torkade. Det var fakrtiskt inte sadar jattespannande och fint med Island Hopping som vi hade kunnat tro. Plus att det fanns massor med apor. Och som jag har sagt innan: Jag ar ingen djurvan, kommer aldrig bli nagon heller, haha. Men visst, det har varit kul att se lite mer an bara just Langkawi!
  Pa kvallen var vi ute och at, hittade ett stalle som hade lite malay mat. Vi bestallde in chicken masala och det var supergott! Ganska starkt men anda sa man kande smaken!

Igar (5/2) var det dags att saga hejda till Langkawi och till vara nyfunna vanner. Vi delade en taxi till hamnen, men dar skildes vara vagar! Vi hade fantastiskt trevligt med Mimmi och Marianne. :)
Batturen till Kuala Kedah tog ca 2 timmar, gick valdigt snabbt fakiskt, aven om det inte var med Speed Boat. Nar vi kom fram visste vi inte riktigt hur eller var vi skulle ta vagen. Sa vi gick och fragade i en affar om man antingen kunde bo dar eller aka nagon annanstans. Hon foreslog att vi skulle ta oss in till Alor Star, det var en liten storre stad. Sa vi tog lokalbussen dar en gubbe hjalpte oss sa vi kom ratt och sadar. Vi tankte att vi skulle aka till Ipoh darifran och kopte en biljett dit nar vi kom fram till Alor Star. 
  20 minuter senare gick bussen till Ipoh, sa vi hade valdigt bra flyt. Aven det var en lokalbuss och valdigt bekvam! Alla vi har traffat pa i Malaysia har varit valdigt trevliga och mycket bra pa att tala engelska. Mycket stor skillnad mot Thailand! I alla fall, resan till Ipoh tog 3,5 h. Val framme dar tankte vi att vi lika garna kunde aka vidare och fragade om det fanns nagon chans att hinna med en buss till Cameron Highlands. Och tur som vi har fanns det en buss som skulle ga en timma senare. eftersom vi var valdigt hungriga och inte hade atit nagot mer an frukost, sa gick Linda och fixade en varsin Big Mac pa Donken. SA FRUKTANSVART GOTT!!!! Efter det hade vi lite mer energi.
  Bussen till Cameron Highlands var lite forsenad, sa vi kom ivag en halvtimma senare. Den resan tog ocksa typ 3 timmar och det var verkligen en kringelkrokvag, eftersom det ligger uppe i bergen. Nar vi ANTLIGEN kom fram var klockan ca 23 och vi skulle forsoka hitta nagonstans att bo. Lattare sagt an gjort kan jag saga. Aven har var typ allt fullbokat pga hogtiden. Till slut gick vi till ett motell och fragade om de hade nat ledigt rum. Det hade dom inte, men kvinnan i receptionen erbjod oss en madrass pa golvet i koket/matsalen for 50rm.Ja, och desperata och trotta och fruktansvart kissnodiga som vi var sa tog vi det! Sa inatt har vi sovit pa ett kallt golv. Men vi sov verkligen som stockar! Skont att vi ens fick nagonstans att sova tycker jag.

Idag har vi inte hunnit med sa mycket an. Flyttat till ett annat boende, pratat en lang stund med tva trevliga tjejer i en turistbyra och nu sitter vi har. Blev valdigt mycket att skriva om idag kande jag, men det hander valdigt mycket nar man flyttar pa sig!
Lite senare tankte vi ta lokalbussen eller taxi till en strawberry farm och kolla in dar de odlar jordgubbar. Mhm-m! Sen imorgon ar det nagon indisk hogtid (kanns typ som man far del av alla religioner har), och det skulle vara parad och grejer. Sa vi far se hur det blir! Saklart kommer vi ju kolla in alla teplantage har ocksa, just for att det ar sa speciellt for Cameron Highlands.

Puh, nu orkar jag inte skriva mer! Ha det kalas!

/ Sofia och Linda :)

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Hej! och tack för redogörelse! strapatser hör ju till, men ni tar er fram! Take good care...



Köldrekord här: -28 i Småland. Inte alltför mycket snö. Alltså: härlig vinter!



Kramar

2012-02-06 @ 11:12:20
Postat av: phia

Det är så kul att få vara med på eran resa,men nu är det lite väl kalt här hemma så starta hårfönarna och blås hit lite värme.<3

2012-02-07 @ 06:58:24
URL: http://http:/
Postat av: sabba

Hahaha Linda!! Vi ar allt annat an snygga, dock just nu ny duschad men annars sunkigaste tjejerna i asien!! Sa ska det va! Luslaser eran fetingblogg nu:)

2012-02-11 @ 12:56:24
URL: http://saraochfanny.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0