Indonesien - Bali (del 2)

Hej hej, hemskt mycket hej!

Nu ar vi som sagt pa plats pa Bali i Indonesien. Jag och Linda kom i mandags, da Lotti ocksa egentligen skulle komma. Men hennes plan var sa forsenat sa hon missade flyget fran Singapore. Sa dar fick hon bo pa lyxhotell en natt (nej, vi ar inte avundsjuka). I alla fall sa tog jag och Linda taxi till boendet som Lotti hade bokat at oss, och jisses vad fint det ar har! Bara tva manader gammalt med bade frukost och pool som ingar i priset! Det gillar vi!
Dagen efter kom Lotti vid halv 2 tiden. Hon hoppade ur taxin och vi kramades om. Sa sag vi att hon inte hade nagon vaska med sig... "Men, har du inget bagage?" Nej, det hade tydligen inte kommit med fran Singapore. Alltsa, mer oflyt kan man nastan inte ha! Men hon var lika glad for det, hon hade i alla fall fatt en necessar med overnattningskit fran flygbolaget! :) Senare pa kvallen kom i alla fall hennes vaska hit till hostlet, sa det var tur att det gick sa fort!

Vi befinner oss nu i en stad som heter Kuta. Det ar ett riktigt turiststalle och jag har i varje fall inte fatt nagon Wow-upplevelse har. Forsaljarna ar ASJOBBIGA, sager:"hello darling" och "YES?!" och tar i en nar man gar forbi. Sa en natt till har, sen drar vi vidare.


Tankte i alla fall beratta lite om Singapore! Oj, vad jag gillade den staden. RENT och FRASCHT! Trevliga manniskor, latt att ta sig runt, roliga utflykter och coola byggnader! Kan latt tanka mig att aka tillbaka dit. Nar vi kom dit (lokiga och dana efter 6 h bussresa fran Kuala Lumpur) tog vi e taxi till Little India dar vi hade hort att det skulle vara bra for backpackers att bo. Sa vi borjade leta boende... I varmen. Jag kan saga att SVETTEN RANN. Det ar nog det mest svettigaste hittills tror jag. Sa vi delade upp oss. Jag satt med vaskorna och vaktade dom och Linda gick runt och letade. Sa hittade vi ett hostel vi hade fatt tips om namligen Prince Of Wales. Dar var det saklart fullbokat den natten, men de hade lediga sangar dagen efter. Sa vi hittade ett annat forsta natten, Checkers Inn, som var lite dyrare, men var jattefint!
Dagen efter flyttade vi till Prince Of Wales som ar ett dorm, alltsa att man bor med manga andra. Sedan gick vi ut och hittade hallplatsen dar vi hade sett att en Hop On/Hop Off buss skulle stanna. Sa vi hankade pa den och fick se en stor del av staden pa sa sett. I det priset ingick aven sightseeing i bat pa floden, sa vi fick se staden i manga vinklar. Pa kvallen akte vi tillbaka till "stan" och fick se alla haftiga byggnader i morker och helt upplysta! Riktigt haftigt och stort!
Dagen darpa, lordagen, akte vi Singapore Flyer som ar varldens storsta observation wheel. Och det var SJUKT stort. Men riktigt haftigt att se ut over staden fran luften ocksa. Sa nu hade vi verkligen sett staden fran alla dess mojliga vinklar! Sedan akte vi tunnelbanan ner till Orchard Road som ar den stora shoppinggatan i Singapore. Dar gick vi och dreglade over snygga klader och kopte faktiskt nagot litet fint var. Vi skulle namligen pa Raffles pa kvallen sa da var vi tvungna att fa pa oss nagot fint. Sa pa kvallen tog vi tunnelbanan ner pa stan och gick pa Raffles och Long Bar. Dar drack vi Singapore Sling, som ar en drink man SKA dricka om man ar pa Raffles, samt at jordnotter med skal och kastade de sedan pa golvet. Haha, en riktigt rolig tradition som ar kul att fa ha varit med om!
Pa sondagen gick vi pa Singapore Zoo och kollade pa alla roliga djur. Jag har inte gatt i djurpark pa valdigt lange sa detvar roligt! I slutet fick vi se nar de vita tigrarna fick mat! Sjurskotarna slangde in kottstycken till dom och de hoppade upp i luften och fangade den! Riktigt stora, och fina djur. Senare akte vi Cable Car (linbana) over till Sentosa Island. Men dar tyckte vi inte var nagot speciellt sa vi akte hem till Little India istallet. Sen hangde vi dar pa kvallen och drack ol och chillade. Klockan 18.35 pa mandagskvallen gick flyget mot Bali!


Sa, nu sitter vi har pa hostlet och ska snart dra ut och ata. Blir lugnt ikvall eftersom vi ar trotta och inte alls kanner for att festa i Kuta pga av allt ackligt inhemskt folk! Imorgon ar det min fodelsedag. Helt sjukt att det redan har gatt ett helt ar sen sist. Och fortfarande ingen 20-arsfest!!! Daligt, froken Bjallebo. Jag vet. Men det kan kanske bli ett homecoming-party/21,5 arsfest i augusti istallet?!
Imorgon ska vi i alla fall flytta pa oss till ett stalle som heter Ubud. Det kallas for "Balis hjarta" och ska tydligen vara fint och bra :) Sedan ar planen att sa smaningom dra vidare mot grannon Lombok och forsoka hitta paradisstrander pa Gili Islands. Kan bli fint!

Har ska jag forsoka lagga upp lite bilder, men det ar ganska segt att fa upp dom overhuvudtaget pa bloggen. Jobbar pa ett album som kan komma upp pa facebook inom kort.
Ha det fint dar hemma! Puss och kram

.... gar sa segt att ladda upp bilderna, sa ni far noja er med dessa sa lange!











Kommentarer
Postat av: phia

Hej på er och grattis en stund till Sofia.Så snygga ni är. Skönt med väskan Lotti det är inte kul att vara utan sina saker.Snygga bilder jag njuter...:)Idag har vi haft fint väder 17 grader på uterummet. Prinsessa föddes idag så jag bakade en tårta och bjöd in några vånner på kaffe. Jag har haft sportlov sista dagen imorgon.:)Massor med kramar Phia

2012-02-23 @ 23:38:04
URL: http://http:/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0