Australien - Melbourne

Hejsan allihopa everybody!

Nu ar vi tillbaka i Melbourne igen. Har inte haft en bra forsta dag har, eftersom vi blev ranade pa vara pengar inatt... Sa fruktansvart trakigt och jobbigt. Inte nog med att det ar svindyrt i det har landet, nu tar de vara pengar ocksa!!!!! Vi har i alla fall varit pa polisstationen och anmalt det, sa far vi val bara se vad som hander helt enkelt. Piss, pest och senapsgas!!!!

Naval, jag tankte beratta lite om The Rock Tour som vi akte pa i borjan av denna veckan. Vi blev upphamtade morgonen den 23. Sen akte vi en ganska bra stund till Kings Canyon. Vadret var val itne det basta, men var guide, Troy, sa att det nastan aldrig gjorde det och att vi skulle vara glada att vi fick uppleva det! Vi gjorde en hike dar pa ca 3 h oh sedan satte vi oss i bussen igen. Tog nagra timmar till for att komma narmnare Uluru och Kata Tjuta national park. Innan det morknade sa stannade vi langs vagkanten och vi fick allihopa (vi var en grupp pa 21 pers) hjalpa till att bryta av grenar fran doda trad som vi skulle ha som ved nar vi skulle campa pa natten. Kande mig som en riktigt skogshuggare, men ah, man har val det i blodet liksom, haha!! Sen kom vi fram till campingplatsen och Troy skulle gora upp en eld vilket var lattare sagt an gjort. Det gick itne sa bra, efetrsom allt var blott for det hade regnat. Sa det tog en ratt bra stund innan vi fick mat den kvallen. Vi hade bara fatt en macka och en mueslibar innan pa dagen, typ 12-tiden, och vi fick ingen middag forran kl. 23 pa kvallen. Snacka om att magen skrek efter mat! Men valdigt gott blev det.
Dagen efter gick vi upp innan soluppgangen och foprtsatte till NAtionalparken. Vi at lite frukost forst och sen satte vi oss i bussen och korde forst till Kata Tjuta. Det ar manga, stora oranga stenar, rod sand och lite trad. Var helt fantastiskt! Vi hade riktig tur med vadret ocksa, vilket var skont sa man slapp bli blot. Men det var kalla vindar! Dar gjorde vi en hike pa typ 3-4 h tror jag. Sen fick vi lunch och efter det fortsatte vi till Uluru! Den var GIGANTISK! Mycket storre an vad man kunnat tro. Det som ar mest haftigt tycker jag ar att det ar ett enda stycke, och att den fortsatter 7 km (!!!!) nedanfor marken, sa praktiskt taget ser man bara toppen av den. Helt fantastiskt! Nar solnedgangen kom tittade vi fran en lookout pa den. Det var det vackraste, mest fantastiska, otroliga jag ahr sett i hela mitt liv. Den skiftade farg nar solen lyste fran olika vinklar! Vi drack ol, at god mat och hade det bara valdigt, validgt bra. Jag tankte:"Det har ar livet!" Sen akte vi tillbaka till campet och sov i vara swags en natt till. Fick se en riktigt, riktigt cool och vacker stjarnhimmel! Vi kunde se hela vintergatan och skymtade aven mars. Kan uitne forklara hur fint det var!
Dag tre vaknade vi innan soluppgangen och akte och sag den vid Uluru. Ocksa helt fantastiskt! Stjarnklart, solen pavag upp och daremellan det stora, oranga berget. Amazing. Nagot jag sent kommer glomma!!! Sen akte vi till Aboriginal cultural centre och fick se hur de levde. Riktigt intressant. Sen till sist gick vi runt hela Uluru. En promenad pa ca 9 km. Jattehafitgt! Forstod annu mer hur stor den verkligen ar! Sen akte vi langa vagen hem till Alice Springs och sneare pa kvallen mottes gruppen upp och at middag och drack ol. Sen fortsatte jag, Linda, en tjej frn Island som heter Petra och var guide Troy till casinot i Alice. Hade en riktigt rolig kvall/natt. Vi var inte hemma forran 5 pa morgonen...


Dagen efter akte vi till Adelaide med flyget. Hade en ganska rejal baksmalla sa vi tog det bara lugnt pa kvallen. Och igar hoppade vi pa bussen till Melbourne. Den resan tog 12 timmar, sa vi var riktigt mora nar vi kom fram. Och nu ar vi har! Far hoppas bara att resten av vistelsen blir battre.

Hej sa lange. Bilder komemr nar vi har tid.
/ Sofia

Kommentarer
Postat av: Sus

Åh, det låter helt magiskt! Visste knappt att man kunde se Mars från jorden... Tråkigt att höra om pengarna, håller en tumme för att det inte ska hända igen.

Längtar efter dig nu!!

KRAM <3

2012-04-28 @ 16:23:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0