Australien - Mackay

Yo!
Okej, nu ar det ett tag sen vi uppdaterade har alltsa. Har inte haft tid helt enkelt! Senaste gangen vi uppdaterade var vi i Byron Bay. Stannade nastan en vecka dar med Shahron och hans familj! Finare manniskor far man leta efter. Vi saknar dom mycket!
Vi akte vidare mot Brisbane. Dar motte Birgits (som vi bodde hos i Perth) systerdotter Heidi upp oss pa busstationen. Vi akte hem till hennes foraldrars hus, men dom var i Syndey. Vi bodde dar forsta natten och sen flyttade vi in lite narmare stan till Heidis lagenhet. Jattefint! Sa, vad gjorde vi i Brisbane? Man glommer verkligen latt vad man gor. I alla fall sa foljde vi med Heidi och hennes vanner en kvall for att fira en killes 18-arsdag pa The German Club. Kandes lite lustigt till en borjan men Gud vad roligt vi hade!!! Basta kvallen hittills nastan! Sa kul! Live underhallning, tysk mat (MYCKET MAT) och valdigt stora ol!
Nagra dagar senare traffade vi Lindas foraldrar, Annelie och Goran, som kommit for att mota upp oss. Vi bokade en bil (efter mycket om och men) som vi ska ta oss upp for ostkusten med! Efter Brisbane akte vi till Heidis syster Julie och hennes familj som hyrde ett hus i Caloundra. Dar stannade vi ett par natter och gick pa Australia Zoo! Det var Steve Irwin som startade det. Vi fick klappa koalas och kangurur! De var jattesota och mjuka. Kanurun var dock mycket mjukare an Koalan, lite otippat! Sen fick vi se nar de hade en liten show med krokodiler som de skulle mata. Riktigt haftigt. Man har stor respekt for de dar djuren. Var en valdigt bra dag pa Australia Zoo!
Efter Caloundra akte vi vidare mot Hervey Bay. Vi bodde pa ett backpackers dar tva natter. Dagen efter gjorde vi en dagsutflykt till Fraser Island som ar varldens storsta sando! Vi akte farjan over och sen fick vi aka buss runt on. Det var VALDIGT skumpiga vagar, blev nstan lite aksjuk. Vi akte pa en highway som var en vag precis vid strankanten, man kan saga att det var sjalva stranden liksom. Fick se en vild Dingo! Fick aven se ett strandsatt gammalt fartyg, sandberg och sma laguner! I slutet av dagen fick vi bada i Lake McKenzie, en sjo som var sa ren att det sas att man blir 10 ar yngre om man badar mer an en halvtimme. Man kande sitt valdigt ren och mjuk efterat!
Dagen efter akte vi vidare. Akte ca kl. 07 pa morgonen och hade da ca 800 km framfor oss. Men det gick bra. Sarskilt Linda och jag ar ju ganska vana vid att resa nu, sa en resa pa 11 timmar kanns kanske som halften! Det ar bra. Vi turades om att kora, eller ja, alla utom jag. Vi kom fram till Mackay, som var vart mal, typ 11 h senare. Dar vantade Julies syster Jessica pa oss for att slappa in oss i Julies hus. (Namnde jag att vi har SJUKT MYCKET FLYT med gratis boende? WOOO) Sa dar bodde vi ensamma forsta natten. Igar hade vi en riktigt slappedag har. Skont. Linda och jag bokade flyg fran Cairns till Alice Springs som vi aker till efter Annelie och Goran har akt hem. Sov har en natt till i Julies hus!
Idag ska vi aka vidare mot Airlie Beach och imorgon ska vi pa en dagstur till Whitsundays oarna. Tror vi far se ca 4 oar pa en dag och sen ska vi snorkla. Det ska vara valdigt fin snorkling dar! Tillhor Great Barrier Reef, sa det sa bli coolt! Uppdaterar mer om det nar vi har gjort det!
Hm, ja det var val alles, tror jag. Har egentligen gjort mycket, mycket mer, men jag tankte mer skriva ner det viktigaste... Om det ar nagot nagon vill veta kan ni ju bare fraoga :)
Har forresten valdigt roligt at Gorans smalandska! Det ar SA roligt att hora nu nar man har varit ifran det ett tag. Skrattar mycket at hans uttryck och olika citat! Haha.
Oh well, nu ska jag kolla pa nar Linda klipper sina foraldrar. Hon klippte precis Julies syster Jessica. Sa vi har startat upp var lilla salong har igen :)
See you later alligator!
/ Sofia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0